Babypoesi bland bokhyllor

Det vankas litterärt mys för familjens allra minsta på fredag förmiddag då det bjuds på babypoesi. I sånger och ramsor leker man med rim och rytm.

Babypoesi passar bäst barn som ännu hålls i famnen. Ta gärna med ett mjukt underlag, till exempel en filt eller handduk. För vuxna med värkande kaffetand finns möjlighet att ta en kopp efter poesin.

Stadsbiblioteket i Karleby fredag klockan 10.

Stäng av vattenkranen

På fredag firas världsvattendagen jorden runt. I takt med klimatförändringen och att världens befolkning ökar blir naturresursen vatten allt mer dyrbar.

Den internationella kampanjen uppmanar alla att stänga av duschen medan man tvålar in sig, stänga av kranen medan man tvättar händerna, tvätta disk- och tvättmaskiner först då de är fulla, reparera läckande kranar och inte spola något obehörigt i avloppet.

Tiikerit möter Savo Volley på hemmaplan.

Tigrarna mot savolaxarna

Det är många möten mellan Tiikerit och Savo Volley från Kuopio denna veckan, bland annat fredagens kvartsfinal nummer fyra på hemmaplan.

Hållhagens skola i Karleby fredag klockan 18.30.

The Haralds består av syskonen (från vänster i bild) Ebba Åström, Mindy Svenlin och Max Åström som växte upp i byn Rödsö, Karleby. Nu är de aktuella med första albumet

Syskontrio på hemmaplan

Max Åström, Mindy Svenlin och Ebba Åström återvänder till hemstaden för en konsert. Det blir modern country-pop med stämmor och akustiskt sound. Mest känd är kanske låten "Haralds" som handlar om deras uppväxt i Rödsö och låg etta på Vegatoppen i tre veckor.

Samma kväll uppträder även Jore Marjaranta, tidigare medlem i Leningrad Cowboys som firar 20 år som soloartist.

Kulturgaraget i Karleby fredag klockan 19.

Vinterdag med fiske och nalleläkare

På Villa Elbas traditionella Vinterdag presenterar sig flera föreningar och organisationer, bland annat polisen, Gamlakarleby segelförening och Kokkolan Tanssiklubi. Dagens tema är välmående bland barn och unga. Caféet är öppet och om isläget tillåter finns det möjlighet att testa pimpelfiske. Röda korset erbjuder också läkartjänster för nallar och dockor.

Gratis busstransport från Outokumpuvägen.

Villa Elba i Karleby lördag klockan 11–15.

Nykarleby Arbis har en nybörjarkurs i linedance.

Taktfast dans med attityd

Sugen på stegserier, countrymusik och att lära dig något nytt? Nykarleby Arbis har en nybörjarkurs i linedance på lördag eftermiddag. Både hjärngymnastik, närvaroträning, medryckande musik och lätt och rolig dans utlovas.

Förhandsanmälan till Nykarleby Arbis. Bekväma kläder, inneskor, vattenflaska och mellanmål medtages.

Stjärnhallen i Nykarleby lördag klockan 14.30–17.30.

Hur går det för Jaro?

Det har blivit dags för semifinal i ligaettans cup. Jaro gick som tåget i gruppspelet och vann samtliga fyra matcher. Nu får laget möta JäPS på hemmaplan.

Tellushallen i Jakobstad lördag klockan 17.15.

Nibacos ute efter revansch

Dags för ny drabbning i innebandyns division 1-kval. Nibacos spelar mot Pelicans och siktar på att utjämna matchserien efter att ha förlorat en jämn match (7–6 förlust) i Lahtis senaste veckoslutet.

Campushallen i Karleby lördag klockan 18.

Nina Mya framför själfulla tolkningar och glad jazzmusik.

Glad jazz med Nina Mya

Det var meningen att Nina Mya och hennes mjuka jazziga vibbar skulle inta Karleby på internationella kvinnodagen, men konserten sköts upp till denna lördag. Som sångerska vill hon komma nära och förmedla stämningar.

Sångerskan uppträder tillsammans med gitarristen Martin Söderbacka och basisten Evalotta Matikainen. Det utlovas vackra melodier, själfulla tolkningar och glad jazzmusik.

Folkets hus (Työväentalo) i Karleby lördag klockan 18.

Christoffer Strandberg är en av programledarna i finska versionen av bilklassikern Top Gear.

Galna upptåg i dyra bilar

Den finska versionen av det både älskade och skandalomsusade bilprogrammet Top Gear hade premiär för några veckor sedan. Tittarna har hittills bjudits på kännspaka kameravinklar, galna upptåg och en gnabbande programledartrio. Både testköraren Stig och inslagen med kändisar bakom ratten finns med.

Programledarna Christoffer Strandberg, Teemu Selänne och Ismo Leikola och den finska humorn har fallit tittarna i smaken så här långt. I det femte avsnittet ställs Mitsubishi Pajero, Ford Transit och Mercedes Benz S-Class mot varandra och trion gör sin första utlandsresa som går till Estland.

Nelonen lördag klockan 21.

Avancerar Nibacos damer?

Nibacos damer kämpar för att kvala in till Finlandsserie i två innebandymöten på söndag. Det lär bli tuffa matcher mot både Merikoski SBT från Uleåborg och Gunners från Tammerfors. Lyckas Karlebylaget avancera?

Hållhagens skola i Karleby söndag klockan 12.00 och 16.30.

Jacob Gospel är en av fyra deltagarkörer i konserten.

Gospel med masskör

På söndag besöker den svenska låtskrivaren och artisten Evelina Gard Jakobstad och uppträder tillsammans med Jacob Gospel, Wasa Gospel, Ichtys, Good News och andra sångare och musiker i den 150 personer starka regionala masskören.

Schaumansalen i Jakobstad söndag klockan 15.