Ett ganska passande tema att ha i en föräldrapodd i början av juni är barns vattenvana. Hur ska man få de små liven att trivas i vattnet och hur ska man som vuxen agera för att barnen inte ska vara rädda när de kommer till stranden?

För att Johannes, Tomas och Jonny i Pappalandia inte ska killgissa tog de kontakt med Antonia Prinsén. Hon har bland annat arbetat som simlärare i många år. Hon gav konkreta tips på vad man som förälder kan göra med barnet på förhand för att de ska våga ta de första stapplande stegen ner i havet vid simstranden.

– Det viktigaste är att du simmar och är i vattnet med barnet regelbundet. När ni duschar och badar hemma ska ni göra det till en lek. Låt då barnet leka med vattnet med en plastmugg eller liknande, säger Prinsén.

Antonia Prinsén ger i senaste avsnittet av Pappalandia tips på hur du får ditt barn att bli ett med vattnet så turen till simstranden går så bra som möjligt.

Hon gav även tips på hur man som vuxen ska agera om barnet faller i vattnet och hur vuxna kan inspirera barnen vid simstranden. Lyssna på hela intervjun med Prinsén i det senaste avsnittet.

Utöver vattenvana berättade Jonny att han varit på en svensexa. Där har han blivit piskad och skjutit med en kanon. Tomas har träningsvärk efter att han varit med barnen till Tropiclandia medan Johannes fortsättningsvis trivs och njuter av att vara föräldraledig.