Resultaten från Eau Out-tävlingen offentliggjordes i början av veckan. Kaféer och restauranger i Karleby- och Jakobstadsregionen deltar och i år vann Café Tullmagasinet i Nykarleby priset för bästa service och Café Donner i Karleby prisades för bästa maträtt.

Revisionsnämnden uppmanar till budgetdisciplin och färre investeringar vilket kan innebära att fastighetsbolaget Ebbas projekt skjuts fram. Ebba har under de senaste åren gjort stora satsningar och i planerna finns bland annat höghus på Himmelberget och nya radhus på Radiovägen.

Allt fler bedragare försöker komma åt försäljares person- och bankuppgifter online. Ett vanligt knep att komma över uppgifterna är när varor skickas via posten. Vi granskade vad det handlar om genom att sälja några varor på Facebook Marketplace.

I torsdags blev det klart att Jakobstad beviljats ett statsunderstöd på 37 000 euro för en downhill mountainbikebana på gamla avstjälpningsplatsen. Projektet kommer att inledas under hösten.

Österbottens välfärdsområde donerade för två år sedan en ambulans till Ukraina. Ambulansen har varit i flitig användning och hjälpt tusentals civila och även soldater. För några dagar sedan träffades ambulansen av en drönare men förhoppningen är att den ska ska gå att fixa.