Onsdag

Midsommarstången reses vid Aspegrens

Norra Österbottens Trädgårdssällskap ordnar midsommarfest med midsommarstång, musik och servering på ängen vid Aspegrens trädgård på onsdag. Man kan föra blommor till ängen under hela dagen, klockan 16 är det samling och bukettbindandet börjar. Klockan 18 reses midsommarstången.

När & var: Onsdag 19 juni klockan 16. Ängen vid Aspegrens trädgård, Jakobstad.

ÖT var på plats när midsommarstången restes vid Aspegrens trädgård, läs om det här.

Torsdag

Midsommarfest på Villa Elba

Ungdomscentret Villa Elba i Karleby ordnar midsommarfest för hela familjen på torsdag. Det blir dans kring midsommarstången, servering och chans att beundra konstverk som lägerdeltagarna skapat.

När & var: Torsdag 20 juni klockan 14. Villa Elba i Karleby.

***

Midsommarstången reses i Jeppo

Det blir midsommarfest vid Jeppo UF på torsdag. Stången tillverkas från klockan 16.30 under ledning av Jeposmettona. Klockan 19 reser man midsommarstången och efter det blir det sång och dans av Jepokryddona. Även Jepomenuetten utlovas.

När & var: Torsdag 20 juni klockan 16.30. Jeppo UF

Fredag

Midsommarfest på Bryggan

Plocka med dig blommor och var med och klä midsommarstången i Öja på fredag. Midsommarstången börjar dekoreras klockan 10. Klockan 12 reses den.

När & var: Fredag 21 juni klockan 10. Café Bryggan i Öja.

***

Midsommarstång på Åliden

Purmo hembygdssällskap väcker en gammal tradition till liv och reser en midsommarstång vid Åliden på eftermiddagen på midsommarafton. Klockan 13 börjar midsommarstången kläs. Alla som vill får delta i påklädningen. Efter att stången är rest blir det dans.

När & var: Fredag 21 juni klockan 13. Ålidens hembygdsgård.

***

Midsommarnattskryssning med M/S Jenny

På midsommarnatten tar M/S Jenny midsommarfirare runt i Karleby skärgård på en tre timmar lång kryssning till tonerna av akustisk livemusik.

När & var: Fredag 21 juni klockan 21. Havsparken i Karleby.

Midsommarguiden är ett axplock av sådant som händer i regionen i midsommarveckan.