|

Tekniska nämnden får fortsätta

NyhetsbildZoom
Tekniska nämnden sitter kvar trots inre stridigheter kring anskaffandet av vagnen. Foto: Daniel Nissén
Det blir ingen process för att avsätta tekniska nämnden i Kaskö. Stadsstyrelsen valde att inte föra saken vidare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En enhällig stadsstyrelse valde att inte föreslå för stadsfullmäktige att ett tillfälligt utskott tillsätts för att förbereda återkallandet av tekniska nämndens uppdrag. Utskottet skulle ha varit första steget mot att hela nämnden avsätts men i och med att ärendet inte går vidare till fullmäktige får nämnden nu sitta kvar.

Frågan kom upp till stadsstyrelsen eftersom tekniska nämnden i höstas meddelade att man saknar förtroende för sin ordförande Juhani Holm (SDP) efter att denne medverkat i anskaffningen av en traktorvagn. Det är endast stadsfullmäktige som kan avsätta förtroendevalda och för att byta ut Holm måste hela nämnden avsättas.

Tiina Kangas (Saml) var jävig när styrelsen behandlade frågan eftersom hon också sitter i tekniska nämnden.

Stadsstyrelsen beslöt även att Kaskö Energi bör betala hela köpesumman på 18 000 euro för traktorvagnen. När vagnen köptes togs halva summan ur tekniska avdelningens budget.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

"Jungsborg är ett jätteroligt ställe att spela på"

KARLEBY Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen fortsätter föra in musik i Karlebybornas vardag. På ett café och en vinbar med butik, men allra först i Jungsborg.

Nyhetsbild
Kultur

Annika Åman efterlyser fler scener för de österbottniska dramatikerna

Hur står det till med den österbottniska dramatiken? Finns den, spelas den? Och hur kunde den lyftas fram ännu mer? Det här synar VBL i några artiklar.

Nyhetsbild
Lokalt

Nipsu lyssnar när barnen läser

JAKOBSTAD När Nipsu hälsade på i Kyrkostrands skola i våras ville alla boka tid med henne till hösten. Nipsu jobbar som läshund och ska besöka skolan varannan vecka.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nordic Lights bygger ut och automatiserar sitt höglager

Ett helt nytt automatiserat komponentlager gör att lamptillverkningen blir effektivare vid Nordic Lights. Det robotdrivna lagret blir det första av sitt slag i Finland.

Mest läst senaste veckan