Först ut i dag är de finländska hockeydamerna som spelar om medalj. Det är bronsmatch mot ryska OAR med start tjugo före tio på förmiddagen.

För damlejonen gäller det att hitta tillbaka till det vägvinnande spel som tog dem till den semifinal där laget inte var i närheten att kunna rubba förhandsfavoriten USA.

Framför allt gäller det att hitta samma känsla som i den tredje gruppspelsmatchen där just OAR föll med 5-1. OAR hade en liknande upplevelse som Finland i semifinalen. Medan Finland föll med 0-5 mot USA råkade ryskorna ut för exakt samma behandling mot den andra stora förhandsfavoriten Kanada.

Zoom

Ska Eeli Tolvanen fortsätta med poängsuccén även mot Kanada? Foto: Lehtikuva/Timo Jaakonaho


För herrarna börjar allvaret på riktigt i dag. Efter gruppspelet och åttondelsfinalen mot Sydkorea väntar nu den match som mycket väl kan komma att definiera hela turneringen. Förlust redan i kvarten vore en besvikelse. Men skulle lejonen med en glödhet Eeli Tolvanen i spetsen lyckas besegra Kanada i dag kan vad som helst hända.

Dagens nagelbitare till kvartsfinal börjar 14.10 och sänds på kanal fem.

LÄS OCKSÅ: Marjamäkis drag: Flera nya Lejonkedjor i ödesmatchen


Mellan hockeymatcherna bjuds det också på dramatik i skidspåren där det vankas sprintstafett. På herrsidan har Finland ett guld att försvara. Men den bedriften kan bli svår. För fyra år sedan var det Sami Jauhojärvi och Iivo Niskanen som slog till. Men den gången avgjordes loppet i klassisk stil.

Zoom

Om allt stämmer för Mari Laukkanen och Krista Pärmäkoski har duon medaljchans i sprintstafetten. Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen


Den här gången är det fristil som gäller och Finland ställer upp med duon Ristomatti Hakola och Martti Jylhä. Hakola har var varit sjuk och är ett frågetecken efter att han tvingades stå över den traditionella stafetten i söndags.

På damsidan representeras Finland av spelens stora blåvita stjärna Krista Pärmäkoski och skidskytten Mari Laukkanen.

Damernas kval börjar klockan 10 medan herrarna kör i gång 45 minuter senare. Finalerna avgörs 12 och halv ett.