Donationen överläts av handelskammarens vd Juha Häkkinen.

– Kompetensen och dess utveckling är viktiga för oss. Handelskammaren arbetar för företagens möjligheter att framgångsrikt bedriva sin verksamhet. Det är viktigt för näringslivet att det på olika håll i området även i framtiden finns yrkeshögskoleutbildning som uppmuntrar regionutveckling och som förser arbetslivet med kompetent arbetskraft, säger Häkkinen.

– Vi uppskattar donationen och tar den som erkänsla för ett viktigt arbete med att förse regionens näringsliv med kunniga arbetstagare. Nova är den största leverantören av ingenjörer i Vasa, våra utexaminerade är efterfrågade och vår förankring i regionen är mycket viktig, säger rektor Örjan Andersson.

Novias utbildningar inom teknik i Vasa omfattar ingenjörsutbildning inom el- och automationsteknik, maskin- och produktionsteknik, byggnads- och samhällsteknik samt produktionsekonomi. På master-nivå erbjuds utbildning inom Automation Technology och teknologobaserat ledarskap. År 2017 avlades 131 ingenjör (YH) examina och 7 ingenjör (högre YH) examina vid enheten i Vasa.

Novias medelinsamlingskampanj pågår fram till den sista december i år.