I sitt inlägg skriver Annika Sjöström att hon och rullskidorna vann över motvinden. Under den nittio minuter långa rullskidturen på onsdagsmorgonen låg vindstyrkan på tio sekundmeter. I likhet med att det är svårt att porträttera vind på bild är det också utmanande att åka rullskidor i snålblåst.

– Passet var tungt. Det var en utmaning att försöka hålla ner pulsen och att se till att stavarna inte for iväg, säger Sjöström.

Bilden tog hon före träningspasset började. Framme på arbetsplatsen fick hon syn på ÖT:s Instagramtävling och insåg att sett till vindstyrkan satt bilden rätt. Det här är första gången Sjöström deltar i en tävling på Instagram.

Sociala medier är viktigt för en idrottare. Det räcker inte bara med en idrottsprestation, du måste synas också.
Annika Sjöström
Vinnare i ÖT:s Instagramtävling

I sitt Instagramflöde har hon endast idrottsbilder och på alla foton figurerar hon själv.

– Jag har dragit slutsatsen att de som följer mig vill se mig. Sociala medier är viktigt för en idrottare. Det räcker inte bara med en idrottsprestation, du måste synas också.

Tre eller fyra gånger i veckan laddar skidskytten från Larsmo upp en ny tränings- eller tävlingsbild på Instagram. I sociala medier uppskattar Sjöström möjligheten att diskutera träning och utrustning med andra idrottsintresserade. Med sina inlägg vill hon även inspirera andra att motionera.

Av Sjöströms 1 300 Instagramföljare hade 277 gillat bilden som hon firade ÖT med.

Zoom

Bakom lärare Stina Ehströms bild på färgglada kaffekoppar döljer sig tio teckningar ritade av hennes elever.


Nästflest gillamarkeringar, 228 stycken, fick teckningar ritade av elever i årskurs tre i Språkbadsskolan. Enligt lärare Stina Ehrström lade eleverna ner en stor iver och mycket jobb på teckningarna.

– Siffran tio passade eleverna bra, eftersom de själva fyller tio i år, säger Stina Ehrström.

Teckningarna föreställer kalas, färgglada munkar och tio olika fotbollslag. Skolan har inget Instagramkonto och läraren laddade därför upp de färgglada teckningarna på sitt eget Instagramkonto. För att ingen av elevernas teckning ska komma allra först valde Ehrström att lägga ett foto på tio av sina retro kaffekoppar som första bild.

Bilder på retro porslin är det som Ehström oftast visar upp åt sina drygt 5000 följare.

Vinsten är en läsplatta

  • ÖT firade sin 10-årsdag med en Instagramtävling där deltagare uppmanades att lägga upp en bild som förknippas med siffran 10 och tagga bilden med #öt10.
  • Bilden som hade flest gillamarkeringar bland de som har öppen profil eller följer Österbottens Tidning på Instagram belönas med en läsplatta.