Sex saftstationer, både bemannade och obemannade, gör att deltagaren i PP-runt på ped inte behöver trampa törstig. Högkvarteret finns vid Falli i Bennäs och det är öppet från halv nio på morgonen.

De övriga saftstationerna och anmälningsplatserna är bemannade från klockan 10 och finns bland annat vid gamla vägkorsningen i Sandsund, i Edsevö, nära Essegården i Överesse och på Sisbacka i Purmo.

Den som vill delta i klungstarten bör stå på startlinjen i Bennäs klockan 10 och då handlar det om 60 kilometer på cykel. Alla vill inte cykla så långt och det går också alldeles utmärkt med halva sträckan.

Och om hela familjer ger sig ut på vägarna med deltagarna i knatteåldern finns det säkert de som föredrar ännu kortare sträckor. Huvudsaken är att deltagarna cyklar medsols, har hjälm på skallen och håller sig till höger på vägen.

PP-runt på ped ingår också i år tillsammans med tio andra cykellopp i Westfinntour och det ger möjlighet att delta i utlottning av fina priser om man också ställer upp i andra lopp under året.

I PP-runt lottar arrangörerna också ut två cyklar bland deltagarna. Anmälningsavgiften är 20 euro medan mamma, pappa och barn tillsammans kan trampa för tre tior.

Pedersöre Pojkarna och idrottsbyrån står för arrangemangen. Det ordnas ingen tidtagning.