Det är Larsmo IF, Larsmo Bollklubb och kommunen som tillsammans står för arrangemangen när idrottsplanen invigs på lördag.

Tanken är att kommuninvånarna ska ta tillfället i akt och förvandla begivenheten till en idrottsfest samtidigt som de bekantar sig med den fina anläggningen.

En byakamp bestående av fem grenar borde falla åskådarna i smaken. Byakampen består av dragkamp, 400 meter, att sparka en fotboll i högsta möjliga hastighet, att sparka en fotboll så långt som möjligt och kulkastning.

Larsmo IF firar samtidigt sina 100 år som förening med en högklassig stavtävling på idrottsplanen. Den tävlingen börjar redan klockan 12. Samma dag släpps också LIF:s 100-årshistorik, som är författad av Sonja Finholm.

I stavtävlingen handlar det om vem som blir första dam över 4 meter och första herrhoppare över 5 meter i Larsmo.

Alina Strömberg är tyvärr förhindrad att delta på grund av resa, men i damtävlingen ställer bland andra Erica Hjerpe och Sofie Westerlund upp.

I herrtävlingen kan publiken se Vaasan Toverits Jere Keskinen – som hoppade 515 i fjol – och Jesse Salmi mäta sina krafter. VIS:aren Salmi tog sig också över 515 förra säsongen.

Själva invigningen börjar officiellt klockan 14 och alla som söker sig till Larsmo idrottspark kan också räkna med att bli bjudna på kaffe och tårta.

Vädret ska borga för att stämningen blir extra festlig.