Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oy äger nu majoriteten av aktierna i Pohjanmaan Lipputoimisto. Tryckeriet har köpt Eppu Normaali Oy:s hela andel och delar av Sami Luomas aktier. Luoma är vd för Pohjanmaan Lipputoimosto. Keski-Pohjanmaan Kirjapaino äger nu 70 procent av aktierna och Sami Luoma äger resterande 30 procent. Bolaget grundades 2008 av Luoma när han lämnade sitt tidigare jobb för att bli företagare.

– Förra året var ett riktigt kanonår för oss eftersom att vi sålde drygt 400 000 biljetter. Det var då vi insåg att vi behöver en partner för att kunna fortsätta växa, säger Sami Luoma i ett pressmeddelande.

Keski-Pohjanmaan Kirjapainos vd Vesa Pihjalamaa berättar att mediebolaget och Lipputoimisto har fört diskussioner om samarbete under en längre tid. Det var under hösten i fjol man kände att tiden var rätt för att påbörja förhandlingarna.

– Det här är ett naturligt steg i bolagets utveckling. I fjol köpte vi företaget Suomen Messupromoottorit. Nu kommer vi också ha möjlighet att utveckla försäljningen och marknadsföringen av biljetterna, säger Pihjalamaa.

Lipputoimisto har två heltidsanställda som nu övergår till Keski-Pohjanmaan Kirjapaino. Lipputoimisto får en ny försäljningspunkt vid Mediehörnet i Karleby och försäljningspunkten i Folkkonstcentret i Kaustby får finnas kvar tills vidare.