Stämningen var på topp när Jeppis FBC satte punkt för den nyss avslutade säsongen. Föreningen stoltserar idag med 260 juniorspelare fördelat i 13 olika åldersgrupper.

– Verksamheten har verkligen växt explosionsartat de senaste åren. När vi våren 2013 höll vår första junioravslutning hade vi en åldersspridning på 5 år. Idag är de yngsta 4-5 år medan de äldsta är 19 år, säger Carolina Isomaa som fungerat som föreningens ordförande i 4 år.

260 juniorer prisades under Jeppis FBC:s junioravslutning.


Under kvällens junioravslutning tilldelades varje junior en pokal för den gångna säsongen. Från F-juniorerna uppåt prisades även årets lagspelare samt den spelare som gjort mest framsteg under säsongen. I de två äldsta juniorgrupperna prisades också den spelare som gjort flest poäng i lagets seriematcher. Priset som årets junior gick till Rasmus Korkea-aho.

Två juniorer som var nöjda med kvällens junioravslutning var Max Laurence och Nico Suominen. De spelar i C-juniorerna och är nöjda över hur deras säsong har gått.

– Vi blev andra i serien och femma i Ilvescup, säger Suominen som trots det siktar på större framgångar nästa säsong.
– Nästa säsong ska vi vinna serien, säger Laurence.

Målmedvetna juniorer. Max Laurence och Nico Suominen har siktet inställt på serieseger nästa säsong.


Överlag har det varit en framgångsrik säsong för hela föreningen. Juniorlagen har stått för fina slutplaceringar i respektive serie där D-flickorna lyckades bäst när man tog hem seriesegern.

– Trots att vi är en relativt ung förening fortsätter vi att göra goda resultat och utvecklas hela tiden vilket är roligt att se, säger Isomaa.

Trots den lyckade säsongen kan föreningen inte luta sig tillbaka och ta det lugnt. Det krävs fortfarande engagemang och föreningen uppmanar vuxna att komma med i verksamheten.

– En av de största utmaningarna som vi har är att hitta vuxna som vill vara med och hjälpa föreningen, antingen som tränare, funktionär eller i någon annan roll. Man behöver inte ha tidigare erfarenhet av innebandy utan alla är välkomna, säger Isomaa.

Målsättningen inför kommande säsong är att fortsätta på den inslagna vägen och utvecklas, både på junior- och seniorsidan.

– Vi hoppas på fortsatt tillökning på juniorsidan och att vi som förening utvecklas i rätt riktning. Dessutom ser jag gärna att seniorherrarna tar revansch på årets snöpliga kvalförlust, säger Isomaa.