FOTBOLL Division 3

• Kiisto – NIK 7–1 (5–1)

Ett skadedrabbat NIK hade inte mycket att sätta emot suveräna serieledarna som inte höll igen på gasen. Kiisto spelade en nästintill perfekt första halvlek som man vann med hela 5-1.

–Det var klasskillnad idag. Kiisto är ett mycket bra division 3-lag. De gjorde många snygga mål men jag tyckte att en del av målen vi släpper in är billiga vilket beror på att vi knappt hade några försvarsspelare tillgängliga, säger NIK:s tränare Kari Korkea-Aho.

Andra halvleken bjöd bara på två mål åt hemmalaget vilket gav NIK deras andra raka 7-1 förlust. På glatt spelhumör i hemmalaget var lagets målspruta Riku Jääskä som gjorde 4 mål. Därmed har skytteligaledaren gjort smått osannolika 21 mål på 14 matcher. Sebastian Vikström gjorde bortalagets enda mål.

I NIK:s nästa match tar man emot tabelltrean Närpes Kraft inkommande lördag på Skogsvallen. Då räknar Korkea-Aho med att flera skadade spelare ska återvända.

–Nu ska vi vila och ladda upp inför kommande match. Förhoppningsvis får vi flera skadade spelare tillbaka. I dagens match hamnade vi att byta in 61-åriga Stefan Kula vilket inte är det mest optimala, säger Korkea-Aho.