Totalt 25 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på söndagen. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är 212, vilket betyder att det sjunkit lite jämfört med gårdagen då incidensen var 215.

Under lördagen var det 119 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 3344 personer.

I går, lördag, rapporterades om 14 fall i distriktet. De flesta smittade var Vasabor.

 
Läs också: Flest fall i Vasa igen – barn och unga bland de smittade

Den senaste tiden har man också haft en del unga vuxna bland de smittade.

– Man ska så klart respektera människors egen vilja. Men troligtvis drabbas personer som valt att inte ta något coronavaccin. Det kan också vara personer som ännu inte hunnit få sin andra dos av vaccinet, sade chefsöverläkare Peter Nieminen på lördagen.



Över 60 procent har fått två doser


Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 83,1 procent av befolkningen i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. 63,5 procent har fått två doser.

I hela landet är vaccinationstäckningen 82,7 procent för första dosen medan 63,3 procent är fullt vaccinerade. Siffrorna gäller för alla 12 år fyllda finländare.