Silvervattensutredningen
Nyhetsbild
Lokalt

Mammorna överdrev i tv – använde bara några droppar silvervatten

Åklagarens skriftliga beslut i silvervattenärendet visar att de två kvinnorna i teve verkar ha sagt det de trodde att silvervattenanvändarna ville höra. Den ena kvinnan ska ha överdrivit grovt om sin silvervattenanvändning.

Nyhetsbild
Lokalt

Inga åtal i silvervattenärendet – "inga bevis för att barnens hälsa skulle ha skadats"

Inga åtal väcks mot de två österbottniska kvinnor som i ett tv-program berättade att de låtit sina barn dricka silvervatten.

Nyhetsbild
Lokalt

Silvervattenfallet har nått åklagaren – men det ligger långt ner på listan

Åklagaren har nu inlett sin åtalsprövning i fallet där två kvinnor misstänks för misshandel efter att ha gett silvervatten till sina barn.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen misstänker brott i silvervattenfallet – men ärendet skyndar långsamt

Polisutredningen av det så kallade silvervattenfallet är klar sedan flera månader. Men fortfarande har ärendet inte dykt upp hos åklagaren.

Nyhetsbild
Lokalt

Advokat om silvervattenfallet: "Jag undrar hur man ska bygga upp åtalet"

Det är flera månader sedan polisen inledde förundersökningen mot kvinnan som hade gett silvervatten till sitt barn. Advokat Kirsi Hägglund som företräder den åtalade tror att man är ute efter ett prejudikat.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Ytterligare en kvinna misstänks för misshandel i silvervattensfallet

En till kvinna som medverkade i tv-programmet "Spotlight" om silvervatten misstänks för misshandel. Det rapporterar Yle Österbotten i dag.

Nyhetsbild
Inrikes

Silvervattenfallet till åklagaren i mars

Polisen är förtegen kring utredningen om mamman som gett silvervatten till sitt barn. Förundersökningen väntas bli klar om en månad. Fallet kommer att gå till åklagaren i mars, säger förundersökningsledaren, kriminalkommissarie Eero Välimäki vid Österbottens polisinrättning.

Nyhetsbild
Inrikes

Förundersökning om mamma som gett silvervatten till barn

Enligt polisen finns det skäl att misstänka att mamman som gett silvervatten till sitt barn har gjort sig skyldig till misshandel. Förundersökningen kommer att fokusera på huruvida silvervatten är toxiskt eller inte.

Nyhetsbild
Inrikes

Silvervatten till barn kan leda till åtal för misshandel

Polisen ser mycket allvarligt på fallet där en mamma har gett silvervatten till sitt barn. – Det kan vara fråga om misshandel, säger kriminalkommissarie Eero Välimäki.

Nyhetsbild
Inrikes

Polisen avgör om silvervattendrickande mor leder till utredning

Riksdagsledamot Mikko Kärnä (C) ser att fallet är ett viktigt prejudikat och kommer att följa upp det. – Ifall det handlar om ett brott så är det en tydlig signal mot alla som ger silvervatten till sina barn, säger Kärnä.

Nyhetsbild
Inrikes

Riksdagsledamot polisanmäler silvervattendrickande mor

Centerns riksdagsledamot Mikko Kärnä kräver vaccintvång och krafttag mot kvacksalvare. Det meddelade Kärnä i ett pressmeddelande på fredagen efter att Yles MOT-program hade uppmärksammat den tilltagande konsumtionen av kolloidalt silver.