|

THL varnar: Drick inte silvervatten

Kollodialt silver. Zoom
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Kollodialt silver.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd är det skadligt att dricka silvervatten. Institutet varnar för att det både är skadligt och onödigt att öka på mängden silver i kroppen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet gick på måndagen ut med en varning om användningen av silvervatten på sin webbplats. Silvervatten har enligt THL marknadsförts felaktigt som ett läkemedel och näringstillskott.

THL uppger att silvervatten inte är ett ämne som kroppen behöver, jämfört med till exempel järn. Även om kroppen tål små mängder av silvervatten är det onödigt och farligt att öka på mängderna genom att dricka silvervatten.

Stora mängder silvervatten är skadligt för kroppens organ och det finns inte heller några bevisade fördelar med att dricka små mängder av silvervatten, enligt THL.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Händer i dag: Regeringen sammanträder – diskuterar exitplanen

Regeringen samlas i Ständerhuset klockan 17.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Regeringen samlas i Ständerhuset klockan 17.

Regeringens enkät för allmänheten samlade över 2 000 kommentarer om den planerade förslaget till exitplan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan