|

Christoffer Sundqvist mottog Oxhamnspriset

Klarinettisten Christoffer Sundqvist förvånades över att hans gamla skola mindes ­honom med ett pris, men själv minns han sin tid i skolan väl.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

Under sina fyra år som rektor för Oxhamns skola i Jakob­stad var det här första gången som Peter Lindqvist fick äran att över­räcka Oxhamnspriset till en tidigare­ elev som har gjort något för att utmärka sig.

– Vi sparade det tills Finland fyller 100 år, därför blev det en liten fördröjning, säger Peter Lindqvist.

Inför bänkrader fyllda av elever i årskurs 7 och 9, och några i års­kurs 6, vid Oxhamns skola kallar han på fredag morgon fram årets pris­tagare på Schaumansalens scen.

– Trots att han är en högt upp­skattad gäst på de internationella­ arenorna har han inte glömt sina rötter i Jakobstad, säger Peter Lindqvist.

Annons
I sitt tacktal konstaterar Christoffer Sundqvist att priset betyder mycket mer för honom än det han vanligtvis kämpar för i sitt yrkesliv.

– Jag blev både tagen och för­vånad av att min gamla skola Oxhamns kom ihåg mig på det här sättet, ­säger Christoffer Sundqvist.

Särskilt glad är han över att hans unga publik ska få se och höra ­honom och andra artister som deltar i Ruskfestivalen – som han för­övrigt är en av de konstnärliga ­ledarna för – repetera inför en konsert.

– Det här är det femte året vi ­ordnar festivalen. Nu har vi börjat hitta vår publik.

När tre elever gratulerar och ­ställer frågor till honom framgår det att han inte har glömt sin skoltid.

– Oxhamns var roligt för att man fick vara inne på rasterna och så fanns det ett café, säger Sundqvist.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan