|

Saga Furs räknar med sämre resultat

NyhetsbildZoom
Saga Furs räknar med sämre resultat. Foto: Jonas Brunnström/arkiv
Saga Furs räknar med ett betydligt sämre resultat för det här räkenskapsåret. Överutbudet på skinn håller fortfarande ner prisnivån.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under marsauktionen som Saga Furs ordnade tillsammans med sina konkurrenter så sjönk skinnpriserna. Också antalet sålda skinn blev betydligt färre än på tidigare auktioner.

Överutbudet på skinn ute i världen pressar fortfarande ner priset. I Kina finns fortfarande gott om osålda plagg och även skinn, skriver Saga Furs i ett börsmeddelande. Det osäkra marknadsläget gör att skinnuppköpare också har svårare att få finansieringen ordnad.

Enligt Saga Furs är det oerhört svårt i det här läget att förutspå de kommande skinnauktionernas prisnivå. Men prisnivån på både mink- och rävskinn beräknas bli betydligt lägre än under den föregående försäljningsperioden. För räkenskapsåret som sträcker sig från 1 november i fjol fram till 31 oktober i år räknar Saga Furs med att resultatet för företaget kommer att bli betydligt sämre jämfört med den föregående perioden.

Kommentarer

Internationella verksamheten drog ner Atrias resultat

Nyhetsbild
Försäljningen av griskött till Kina börjar synas i Atrias siffror. Foto: Atria
Koncernen Atrias omsättning sjönk och rörelseresultatet var 2,8 miljoner euro på minus. Det var framför allt den internationella verksamheten som drog ner resultatet.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan