|

Saga Furs räknar med sämre resultat

NyhetsbildZoom
Saga Furs räknar med sämre resultat. Foto: Jonas Brunnström/arkiv
Saga Furs räknar med ett betydligt sämre resultat för det här räkenskapsåret. Överutbudet på skinn håller fortfarande ner prisnivån.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under marsauktionen som Saga Furs ordnade tillsammans med sina konkurrenter så sjönk skinnpriserna. Också antalet sålda skinn blev betydligt färre än på tidigare auktioner.

Överutbudet på skinn ute i världen pressar fortfarande ner priset. I Kina finns fortfarande gott om osålda plagg och även skinn, skriver Saga Furs i ett börsmeddelande. Det osäkra marknadsläget gör att skinnuppköpare också har svårare att få finansieringen ordnad.

Enligt Saga Furs är det oerhört svårt i det här läget att förutspå de kommande skinnauktionernas prisnivå. Men prisnivån på både mink- och rävskinn beräknas bli betydligt lägre än under den föregående försäljningsperioden. För räkenskapsåret som sträcker sig från 1 november i fjol fram till 31 oktober i år räknar Saga Furs med att resultatet för företaget kommer att bli betydligt sämre jämfört med den föregående perioden.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan