Brännbacka-Brunell vill bli viceordförande för SFP i Österbotten

NyhetsbildZoom
Brita Brännbakca-Brunell. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
På lördagens kretsmöte i Bergö kommer SFP i Österbotten att välja nytt kretspresidium bestående av ordförande och två viceordförande. Brita Brännbacka-Brunell ställer sig till förfogande som viceordförande för Österbottens kretsstyrelse.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Brännbacka-Brunell sitter som bäst sin andra period som fullmäktigeledamot i Jakobstad och är medlem i stadsstyrelsen. Hon har också erfarenhet från arbetet i kretsstyrelsen, och har suttit med i SFP i Österbottens kretsstyrelse som både ersättare och ordinarie.

– Vi står inför en period med flera stora val och jag vill vara med och jobba för att SFP ska nå framgång i dessa val i Österbotten. Jag vill bland annat vara med och jobba för att vi ska återta det fjärde mandatet i riksdagsvalet. Jag vill engagera, öka intresset och stödet för SFP i Österbotten. Vår politik behövs mer än någonsin i dagens Finland, säger hon.

Brännbacka-Brunell kommer från Jakobstad och jobbar som utbildningschef på YA i Österbotten.

Kommentarer
|

Förslag som skulle ha försvårat Kvarkensamarbetet röstades ner – "Det här är en stor grej"

Nyhetsbild
Europarlamentet satte stopp för ett förslag som hade kunnat försvåra samarbetet över Kvarken och andra havsgränser inom unionen. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Förslaget från EU-kommissionen innebar att samarbete över landgränser skulle favoriseras framom havsgränser. EU-parlamentet sa nej till det här.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Johanna om att uppfylla roller: "Jag har varit rädd för att mina krafter inte ska räcka till allt"

KARLEBY Från femtiotalets perfekta hemmafru till tvåtusentiotalets perfekta mamma på Instagram. I sin senaste utställning utforskar Johanna Kallioinen roller.

Nyhetsbild
Inrikes

HS: Världens största enskilda dataläcka – över 770 miljoner adresser och lösenord i fara

I materialet som går under namnet Collection #1 finns 2,7 miljarder rader med användarnamn och lösenord, skriver Helsingin Sanomat.

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan