|

Nu kan giftaslystna par söka hindersprövning när som helst

NyhetsbildZoom
De som vill gifta sig i den evangelisk-lutherska kyrkan kan söka hindersprövning inför giftemål via kyrkans webbtjänst. Foto: 123rf.com/Irina Belcikova
Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland har öppnat en ny tjänst där man kan sköta prövning av hinder för äktenskap elektroniskt. Tjänsten är tillgänglig på nätet varje dag dygnet runt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tjänsten är tänkt för alla par som vill anhålla om hindersprövning. Användaren kan identifiera sig via sina bankkoder och då får man största delen av uppgifterna direkt ur befolkningsdatasystemet.

– Allt flera vill sköta sina ärenden via nätet och just då det passar dem bäst. Via den elektroniska tjänsten är det lättare och snabbare än förr att fylla i blanketten för prövning av hinder för äktenskap, säger registerchef Emilia Launonen i ett pressmeddelande.

Tjänsten finns på webbadressen hindersprovning.fi.

Tjänsten förutsätter att man har fyllt 18 år och är bosatt i Finland. Dessutom måste användaren ha bankkoder eller mobil ID. Åtminstone den ena parten måste vara medlem i den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.

Prövning av hinder för äktenskap kan fortsättningsvis också göras på församlingens pastorskansli eller genom att skicka anhållan om hindersprövning per post.

Kommentarer
|

Glöm inte pumpatävlingen – det finns några fröpåsar kvar!

Nyhetsbild
Foto: Ulf Lassander
Var med i kampen om att odla Österbottens största pumpa! Anmäl dig till vår tävling i dag och få fröna på posten nästa vecka. Du kan vinna ett presentkort värt 500 euro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan