Hund rev tre får i Sideby – avlivades

NyhetsbildZoom
Får. Foto: Arkiv/TT/Hasse Holmberg
På fredagsmorgonen fick polisen in en anmälan om att rivna får hittats i en hage i Långviken i Kristinestad. Där hittades också den skyldige – en hund som varit på rymmen sedan natten mellan onsdag och torsdag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Av de tre får som hunden hade rivit, var ett redan dött. Ett annat måste avlivas på grund av sina skador. Dessutom hittades ett dött lamm.

Hunden, som var av en spetshundsras, avlivades med stöd av polislagen. Ägaren har påträffats och berättar att hunden hade rymt ur sin inhängnad natten mellan den 13 och 14 juni.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Låst läge i svensk politik

Ska de etablerade partierna gå vidare med högburet huvud och bibehållet förtroende för svensk politik måste någon backa.

Nyhetsbild
Sport

Andrea Julin åker till snön efter en annorlunda sommar

LÄNGDSKIDOR På måndag åker Andrea Julin till snön. Den resan är efterlängtad. Hon har haft en annorlunda sommar efter vårens ryggoperation.

Nyhetsbild
Kultur

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Nyhetsbild
Lokalt

Biblioteket byter lånesystem - håller stängt i elva dagar

JAKOBSTAD Alla boknördar kan vara lugna, det är helt ok att komma in och låna tillräckligt med böcker inför den elva dagar långa biblioteksstängningen i slutet av oktober. Med extra lång lånetid, så ingen behöver få förseningsavgifter.

Mest läst senaste veckan