|

Ikea återkallar vattenautomat för djur – två hundar har kvävts till döds

NyhetsbildZoom
BSDen här vattenautomaten, som kallas Lurvig, har visat sig vara farlig för husdjuren. Ikea ber kunder återlämna den. Foto: Ikea
Ikea ber kunder som köpt en vattenautomat för husdjur att genast sluta använda den. Det finns en risk för att hundens eller kattens huvud fastnar och djuret kvävs, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Matskålen Lurvig, som ger katten eller hunden fräscht vatten automatiskt, har funnits till försäljning i femton marknadsområden sedan oktober 2017.

Ikea har fått kännedom om två fall där hundens huvud har fastnat i vattenautomaten och djuret har kvävts till döds.

– Vi är ledsna på grund av händelserna som har lett till att två hundar har kvävts. Vi vet att husdjur är viktiga och kära familjemedlemmar för många av våra kunder. För oss är säkerhet alltid det viktigaste och därför har vi bestämt oss för att återkalla Lurvig-vattenautomaten, säger Petra Axdorff, affärsområdeschef på Ikea, i ett pressmeddelande.

Vattenautomaten kan återlämnas till vilket Ikea-varuhus som helst. Kunden får pengarna tillbaka. Inget kvitto behövs.

Kommentarer
|

OECD tror Portugal klår EU-prognosen

Nyhetsbild
Portugals regering, med premiärminister Antonio Costa, klarar i princip sitt tillväxtmål för 2019 enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Arkivbild. Foto: Petros Karadjias
Exportindustrins tillväxt bromsar in i Portugal, men ett lyft för investeringar beräknas göra att landets BNP-tillväxt i år hamnar på 2,1 procent, enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Fortfarande aktiva vid fyllda 90 år, "Kaitbacka bästa stället i världen"

KRONOBY Det är nära till skrattet i soffan hos Telma och Harry Byskata i Terjärv. Livsglädjen och humorn finns fortfarande där.

Nyhetsbild
Lokalt

Nybliven 50-åring gillar att jobba strategiskt – "Jag är lyckligt lottad"

PEDERSÖRE Ett stort samhällsintresse har lett kommundirektör Stefan Svenfors dit han är i dag. Genom en nyinrättad stipendiefond vill han sporra unga att engagera sig i samhället.

Nyhetsbild
Lokalt

Internetforskare: "Vi måste stöda barn i tveksamma miljöer"

JAKOBSTAD Internet- och pedagogikforskare vill lugna ner tonläget kring barn och skärmar. I Jakobstad talade Elza Dunkels inför fler än 200 föräldrar.

Nyhetsbild
Inrikes

Händer i dag: Grundlagsutskottet fortsätter granska vårdreformen

Tiden blev för knapp förra veckan – grundlagsutskottet fortsätter i dag att granska lagpaketet om vård- och landskapsreformen. Men det börjar vara tajt om tid för att den sittande riksdagen ska hinna behandla reformen.

Mest läst senaste veckan