|

Ikea återkallar vattenautomat för djur – två hundar har kvävts till döds

NyhetsbildZoom
BSDen här vattenautomaten, som kallas Lurvig, har visat sig vara farlig för husdjuren. Ikea ber kunder återlämna den. Foto: Ikea
Ikea ber kunder som köpt en vattenautomat för husdjur att genast sluta använda den. Det finns en risk för att hundens eller kattens huvud fastnar och djuret kvävs, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Matskålen Lurvig, som ger katten eller hunden fräscht vatten automatiskt, har funnits till försäljning i femton marknadsområden sedan oktober 2017.

Ikea har fått kännedom om två fall där hundens huvud har fastnat i vattenautomaten och djuret har kvävts till döds.

– Vi är ledsna på grund av händelserna som har lett till att två hundar har kvävts. Vi vet att husdjur är viktiga och kära familjemedlemmar för många av våra kunder. För oss är säkerhet alltid det viktigaste och därför har vi bestämt oss för att återkalla Lurvig-vattenautomaten, säger Petra Axdorff, affärsområdeschef på Ikea, i ett pressmeddelande.

Vattenautomaten kan återlämnas till vilket Ikea-varuhus som helst. Kunden får pengarna tillbaka. Inget kvitto behövs.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Väktarstrejk stänger tågstationer i Karleby och Vasa

KARLEBY/VASA VR:s stationsbyggnader i Karleby och Vasa kommer att vara stängda under väktarstrejken, som inleds på onsdag.

Nyhetsbild
Kultur

Emeline Sigfrids släpper singel – en låt om prestationsångest

Vasabon Emeline Sigfrids släppte förra veckan singeln "Endless Days". Det är den tredje singeln som hon ger ut.

Nyhetsbild
Lokalt

Karleby tror på batteriindustrin – ingen oro över Basf:s nya fabrik

KARLEBY Beskedet att tyska Basf startar en fabrik som producerar batterimaterial i Harjavalta oroar inte utvecklingsdirektör Jonne Sandberg i Karleby i någon högre grad.

Nyhetsbild
Lokalt

Jämlikheten i den finländska skolan blir sakta sämre

Barnets sociala och ekonomiska bakgrund har större inverkan på skolframgången än tidigare.

Mest läst senaste veckan