Nu börjar Fiskets hus byggas – ska vara klart på våren 2019

Byggandet av Fiskets hus inleds denna vecka och planeras pågå till andra kvartalet nästa år. Samtidigt breddar Vasa stad Fiskstrandens kaj och skapar på så sätt en trivsammare miljö längs strandlinjen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Huvudplaneraren Alf Kangasniemi och Sanna Bemeleit-Ber på AK-plan Byggnadsplanering ansvarar för bygglovsplaneringen medan Byggtjänst H-E Storlund är huvudentreprenör för projektet.

Fiskets Hus ska inhysa Hejm Mats restaurang, Fiskdisken Vasas butik och Österbottens fiskarförbunds kontor. Huset ska enligt planerna vara klart för öppning under den andra halvan av 2019.

Den här veckan ska området runt byggplatsen inhägnas. Man kan fortsättningsvis röra sig till restaurang Faros och från Vasklotbron till fängelset.

Pålningen på byggplatsen inleds i mitten av augusti och pågår i två veckors tid.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan