|

Nu är det bekräftat – Jukka Keskitalo är ny biskop i Uleåborgs stift

NyhetsbildZoom
Jukka Keskitalo är ny biskop i Uleåborgs stift. Foto: Lehtikuva/Roni Lehti

Uleåborgs domkapitel kontrollräknade och fastställde resultatet av biskopvalet vid sin session på torsdag. Kyrkostyrelsens kanslichef Jukka Keskitalo (född 1962) blev vald till Uleåborgs stifts nästa biskop.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Rösterna i valet fördelades enligt följande: kanslichef Jukka Keskitalo fick sammanlagt 598 röster, kyrkoherden i Tuiran seurakunta i Uleåborg Niilo Pesonen 261 röster och rektorn för Raudaskylän Kristillisen Opisto Jukka Hautala 145 röster.

Valdeltagandet i ärkebiskopsvalet uppgick till 88,8 procent. Sammanlagt 1 133 personer har rösträtt, hälften var stiftets präster och hälften lekmän.

Jukka Keskitalo tillträder som biskop 1 november. Biskopsvigningen sker i Uleåborgs domkyrka 11 november.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

GBK fick sin revansch - slog KuFu med 3-1

Fotboll Fjärde gången gillt. GBK lyckades äntligen besegra Kuopiolaget KuFu-98.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Gammal stenbro riskerar att förstöras

JAKOBSTAD En gammal stenbro från 1920-talet har väckt intresse i samband med byggandet av nya företagstomter vid Spituholmen, Pirilö.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nästa år bygger Northvolt batterier i Västerås – flera hundra får jobb

Det ser inte så ut i dag, men om ungefär ett år produceras de första battericellerna i Northvolt Labs i Västerås. En del av dem som ska jobba där är redan anställda.

Nyhetsbild
Lokalt

Vill du bli årets lucia?

Vill du vara med och glädja andra i vintermörkret? Nu har du chansen att göra det som ÖT:s lucia i Karleby- och Jakobstadsregionen.

Mest läst senaste veckan