|

Fortsatt badförbud vid Vasastränder – nya vattenprov togs på fredagen

NyhetsbildZoom
Badförbud vid Sandö. Foto: Milja Ångerman/Arkiv
Hälsoskyddsmyndigheten rekommenderar fortfarande att man inte simmar vid Sandö och Smulterö. Nya vattenprover har tagits och de nya resultaten blir färdiga på måndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om resultaten från de vattenprov som togs på fredagen ser normala ut kan badförbudet vid Sandö och Smulterö upphävas, meddelar miljöavdelningen vid Vasa stad.

Tidigare tagna vattenprov har varit varierande. Bakteriehalterna har varit låga, och i det senaste vattenprovet som miljöavdelningen tog konstaterades inte Noro G1-, Noro G2- eller Adenovirus.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan