|

Nu är fröpåsarna slut – Nu börjar kampen i pumpatävlingen

NyhetsbildZoom
Foto: Ulf Lassander
Anmälningarna har rasslat in och fröpåsarna är slut. Därför stänger vi anmälningsformuläret och tackar för det stora intresset. Men det är nu det roliga börjar!
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det har rasslat in anmälningar och snart drar det ihop sig för tävlingsstart. Vasabladet, ÖT och Sydin ordnar en pumpatävling för hela Österbotten. Vinnaren, alltså den med tyngsta pumpan, vinner ett valfritt presentkort på 500 euro.

Pumpasorten utmanarna odlar är en storväxande sort som kan bli 30 kilo. Pumporna vägs i september och bland de som väger sina pumpor och meddelar vikten till oss korar vi en vinnare. Den med störst, alltså tyngst, pumpa vinner. Vi kommer självklart ut och kontrollväger.

Under sommaren kommer vi att följa upp odlingarna. Hur går det med pumporna? Vem är utmanarna? Har någon satsat på balkongodling? Allt det här söker vi svar på och skriver om.


Så här går det till – nappa en av 200 fröpåsar!

  • Tävlingen är för alla österbottningar. Privatpersoner, skolklasser, föreningar och företag kan utmana varandra i tävlingen #österbottenodlar. Utmaningen sker parvis, alltså en skolklass kan inte utmana flera skolklasser – bara en.
  • När ni är överens om utmaningen anmäler ni er till tävlingen. Här anmäler ni er. Där fyller ni i era kontaktuppgifter och vi skickar en fröpåse med 12 frön.
  • Det finns bara 200 påsar och därmed plats för bara 100 utmaningar, så dra inte ut på anmälan!
  • Den som odlar störst pumpa vinner! Vinsten är ett presentkort till valfritt ställe till ett värde av 500 euro. 2-10:e platserna belönas med en kokbok av Michael Björklund.
  • Visa pumpan på Instagram! Då har du chansen att vinna ett presentkort värt 200 euro. En jury utser bästa bilden. Använd hashtaggarna #österbottenodlar och #pumpafesten2019. Kom ihåg att din profil måste vara öppen för att vi ska se bilden.
  • Tävlingen utmynnar också i en stor fest på hösten när vi tillreder våra pumpor. Det blir pajer, soppor, bakverk och allt möjligt gott!
 

Kommentarer

Bröder odlade cannabis i Korsholm – försökte få lån från banken för odling

Nyhetsbild
Österbottens tingsrätt. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Drogodlare brukar ligga lågt. Inte "Frank" från Korsholm. Han kontaktade både banken och utvecklingsbolag innan han började odla cannabis. "Jag skulle ju göra business på det", säger Frank som nu åtalas för grovt narkotikabrott.

Mest läst senaste veckan