Friends & Brgrs uppköpt av Noho – ska öppna många nya restauranger

Jakobstadsbaserade Friends & Brgrs har sålt aktiemajoriteten till restaurangföretaget Noho Partners.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Genom företagsaffären köper Noho Partners 70 procent av aktierna i Friends & Brgrs. Affären blir verklighet första april i år. Bolagets grundare och nuvarande huvudägare kvarstår som minoritetsägare i bolaget. De tre av grundarna som hittills jobbat operativt inom bolaget fortsätter med det. 

– Vi ser fram emot börja samarbeta med Noho Partners som är en föregångare inom restaurangbranschen. Vår målsättning har från första början varit att utvidga vår verksamhet till att omfatta tiotals restauranger. Noho Partners, som är en landsomfattande aktör, stöder oss på ett bra sätt i förverkligandet av våra tillväxtmål, säger Friends & Brgrs vd Peter Fagerholm. 

Enligt Fagerholm har man haft en aktiv intern diskussion om hur man på bästa sätt ska utveckla ägandet på lång sikt från första början. Det är i samband med den processen som man kom i kontakt med Noho.
 
– Vi kunde snabbt konstatera att vi har en gemensam syn på marknaden. Det ledde till att vi kunde börja förhandla om ett delägarskap, vilket i sin tur ledde till affär, berättar Peter Fagerholm. 

– Ensamma finns det en gräns för hur snabbt vi kunde ha expanderat. Friends & Brgrs tycks fungera bra i alla delar av Finland nu, och det finns ett momentum på marknaden. Tillsammans med en större aktör kan vi gå framåt snabbare.
 
Noho har också tillgång till bra affärsplatser, vilket enligt Fagerholm är en förutsättning för att man ska lyckas i restaurngbranschen.

Den nya ägaren vill satsa på ett stort antal restauranger enligt Friends & Brgrs koncept. Målet är att under de kommande åren växa till 30–50 Friends & Brgrs-restauranger i Finland.

Tanken är att man därmed ska utmana de etablerade snabbmatskedjorna. 

Annons
– Unga personers ätande ute växer allra mest inom restaurangbranschen. Snabbmat och digitala försäljningskanaler växer kraftigt. Vi har länge sökt efter koncept som möter dessa trender, därför passar Friends & Brgrs perfekt i vår företagsportfölj, säger Aku Vikström, vd för Noho Partners.

Målsättningen i år är att öppna minst fem nya Friends & Brgrs-restauranger. Friends & Brgrs kommer bland annat finnas i nya Tampere Deck Arena i Tammerfors.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

S-Banken övertar Fennia Kapitalförvaltning

Finansinspektionen och Konkurrens- och konsumentverket har välsignat S-Bankens förvärv av Fennia Kapitalförvaltning.
Foto: Pixabay/SPT

Finansinspektionen och Konkurrens- och konsumentverket har välsignat S-Bankens förvärv av Fennia Kapitalförvaltning.

S-Banken har slutfört företagsförvärvet av Fennia Kapitalförvaltning. Genom förvärvet blir S-Banken en av Finlands största fastighetskapitalförvaltare.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan