|

Tre rätters italienskt med salvia – kryddan funkar i både salta och söta rätter

Prosciuttolindade kycklingfiléer med salvia är en variant av den populära italienska maträtten traditionellt gjord på kalv. Namnet Saltimbocca kommer från de italienska orden saltare (hoppa) och bocca (mun) och betyder grovt översatt “hoppa i min mun”.
Foto: Sofie Sergelius

Prosciuttolindade kycklingfiléer med salvia är en variant av den populära italienska maträtten traditionellt gjord på kalv. Namnet Saltimbocca kommer från de italienska orden saltare (hoppa) och bocca (mun) och betyder grovt översatt “hoppa i min mun”.

Tillred en hel måltid med förrätt, huvudrätt och efterrätt där salvia är den gemensamma nämnaren!
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan