Inga nya coronafall i Österbotten på tisdagen

Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Läget är oförändrat i både Vasa och Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet bekräftade coronafall i Österbotten uppgår fortfarande till 63. Det uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på tisdagen. Nästan 100 personer har testat sig för coronavirus under det senaste dygnet.

Läget är oförändrat även i Södra Österbotten. Där uppgår antalet bekräftade fall till 48. Under gårdagen gjordes 131 tester i distriktet.

Vasa stads social- och hälsovårdssektor gick i går ut med information om att en coronasmittad person från en annan ort i Finland rört sig på flera restauranger i Vasa centrum i början på förra veckan. Man uppmanar därför alla som rört sig på samma platser vid samma tidpunkter att vara extra uppmärksamma på om de utvecklar övreluftvägssymptom som hosta, snuva, feber eller halsont under den närmaste veckan och i så fall ta ett coronatest.

Man behöver inte ta ett test om man inte har symptom.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Juha Salonen om 16 nya coronafall: "Vi måste vara oroliga när fallen ökar igen"

Juha Salonen.
Foto: Mikael Nybacka

Juha Salonen.

Torsdagen bjöd på en oväntat hög coronasiffra. Men enligt överläkare Juha Salonen kom sju av fallen från enbart två familjer.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan