ENKÄT: Nu är det föräldrarnas tur – berätta hur ditt barn trivs i skolan

Zoom
Foto: 123.RF/Kati Hiekkanen

Hemmet är skolans viktigaste samarbetspartner. Men hur fungerar samarbetet med skolan? Känner du dig som förälder delaktig?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förra året kartlade Vasabladet och Österbottens Tidning hur unga mår och bad dem också berätta om sina erfarenheter av mobbning.

Enkätundersökningarna visade att många unga känner av psykisk ohälsa på olika sätt och flera hundra skrev om hur mobbningen påverkat dem. 

Nu vill vi få föräldrarnas syn på barnens välmående i skolan. Trivs ditt barn i skolan? Är det lätt att få kontakt med skolans personal? Fungerar samarbetet mellan skolan och hemmet? Finns det något som stressar eller oroar ditt barn i skolan?

Vi vill gärna ta del av era tankar, resonemang och berättelser. Såväl goda som dåliga erfarenheter är lika värdefulla och viktiga.

Annons
Du kan svara på enkäten här.

Den 27 oktober arrangerar Vasabladet, Österbottens Tidning, Sydösterbotten och Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi ett virtuellt seminarium om välmående i skolorna under temat "Alla ska få må bra". Seminariet är en uppföljning av tidigare seminarier om mobbning och psykisk ohälsa i skolmiljö.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Stora folkmängder oroar Soites infektionsöverläkare

Infektionsöverläkare Marko Rahkonen behövde åtminstone inte ännu på måndag ta emot dåliga nyheter.
Foto: Jonas Brunnström/Arkiv

Infektionsöverläkare Marko Rahkonen behövde åtminstone inte ännu på måndag ta emot dåliga nyheter.

Coronaläget är fortsättningsvis lugnt inom Soites område. Men infektionsöverläkaren Marko Rahkonen är orolig för de stora folkmängderna i Karleby.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan