Ett nytt coronafall på Soites område – exponering vid Karlebys polisstation

Ett nytt coronafall på lördag på Soites område. Exponering vid Karleby polisstation under tisdag eftermiddag. Zoom
Foto: Arkiv

Ett nytt coronafall på lördag på Soites område. Exponering vid Karleby polisstation under tisdag eftermiddag.

Under lördagsförmiddagen bekräftades ett nytt fall av corona i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Fallet är kopplat till en redan känd smittokedja.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt bekräftades ett nytt fall av covid-19 på lördag. Soite skriver i ett pressmeddelande att coronafallet är kopplat till en redan känd smittkedja. Det är nu sammanlagt 220 antal smittade som diagnostiserats på Soites område sedan pandemins början. 

Den smittade personen har befunnit sig vid Karlebys polisstation på tisdag 23 februari klockan 14-15. Ifall man har vistats i polisstationens lobby under den tiden bör man vara vaksam för tecken på symtom för coronasmittan. Även vid lindriga symtom uppmanar Soite att man bokar tid för coronatestning.

Visa fler

Så mycket mer smittsam är den indiska varianten som härjar i Karlebytrakten

Carita Savolainen-Kopra påpekar att viruset måste bekämpas med kraftigare medel i de fall det rör sig om den indiska varianten.
Foto: Mikael Nybacka / Privat

Carita Savolainen-Kopra påpekar att viruset måste bekämpas med kraftigare medel i de fall det rör sig om den indiska varianten.

Smittsamheten för den indiska varianten är femtio procent högre än för den ursprungliga varianten samtidigt som vaccinskyddet är sämre. Det säger THL-experten Carita Savolainen-Kopra.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan