Coronaläget inom Soite
Nyhetsbild
Lokalt

Soite ger femte vaccindos till personer med svår immunbrist

KARLEBY Soite följer nu Institutet för hälsa och välfärds rekommendationer och börjar ge en femte dos coronavaccin till personer som fyllt 12 år och har kraftigt nedsatt immunförsvar, skriver Soite i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild
Lokalt

Omikron grusar utsikterna om lugn coronasommar – "Vi kommer knappast ha lika låga incidenstal som i fjol"

KARLEBY/KRONOBY Höga coronasiffror och ännu fler fall i verkligheten, slopade restriktioner, semester och fest. Marko Rahkonen tror inte på en lugn coronasommar i år. Han uppskattar att det verkliga antalet smittade kan vara fem gånger så högt som statistiken visar.

Nyhetsbild
Lokalt

230 nya coronafall inom Soite förra veckan - nu slutar man med veckovisa rapporter

KARLEBY/KRONOBY 17 vårdas på sjukhus, ingen har avlidit av covid-19 på ett par veckor. Antalet nya fall är 230. Soite anser att läger är sådant att man kan sluta rapportera om de nya fallen varje vecka.

Nyhetsbild
Lokalt

272 nya coronafall inom Soite förra veckan – coronaläget går mot det bättre

KARLEBY/KRONOBY Förra veckan avled 2 coronasmittade personer inom Soite och 10 coronapatienter vårdas vid Möcs. Men antalet nya smittade minskar för varje vecka och incidenstalet är tydligt på väg ner.

Nyhetsbild
Lokalt

313 nya coronafall inom Soite förra veckan – flera virus härjar i området

KARLEBY/KRONOBY De officiella siffrorna över coronaläget blir hela tiden lite bättre. Men nu finns också flera fall av bland annat norovirus och influensa inom Soites område.

Nyhetsbild
Lokalt

419 nya coronafall inom Soite förra veckan – smitta på två avdelningar vid Möcs

KARLEBY/KRONOBY Coronasmitta har spidits på två avdelningar vid Möcs, därför har antalet smittade patienter nu ökat till 34. Det officiella incidenstalet sjunker men det antas finnas rikligt med coronasmitta i omlopp.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite lindrar rekommendationen – men smittade, exponerade och riskgrupper ska fortsätta använda munskydd

KARLEBY/KRONOBY Den allmänna munskyddsrekommendationen inom Soites område försvinner. Men det finns många undantag: smittade, exponerade, personer i riskgrupp och de som vistas på Soites enheter ska fortsätta använda munskydd.

Nyhetsbild
Lokalt

637 nya coronafall inom Soite förra veckan – påminner om vikten av ansiktsmask

KARLEBY/KRONOBY Soite uppger i sitt veckomeddelande om coronaläget att det börjar se lite bättre ut. Antalet coronasmittor verkar ha en försiktig men tydlig nedåtgående trend, åtminstone i statistiken över de officiella coronatesterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Eleverna får ta av sina masker efter påsk – Soite lättar på rekommendationerna

KARLEBY/KRONOBY Soite häver rekommendationen om ansiktsmask i skolorna. Orsaken är att coronaläget håller på att bli bättre. Men rekommendationen om ansiktsmask på allmänna platser fortsätter.

Nyhetsbild
Lokalt

863 nya coronafall inom Soite förra veckan – läget håller försiktigt på att förbättras

KARLEBY/KRONOBY Coronaläget håller försiktigt på väg att förbättras i Mellersta Österbotten och Kronoby. Det säger Soite i sitt veckomeddelande. Incidenstalet är nu 2 155.

Nyhetsbild
Lokalt

805 nya coronafall inom Soite förra veckan – läget har lättat lite, men fler har avlidit

KARLEBY/KRONOBY Coronasituationen har lättat en aning i Mellersta Österbotten och Kronoby, men trycket på vården är fortfarande stort. Förra veckan avled två personer som hade covid-19.

Nyhetsbild
Lokalt

1 129 nya coronafall inom Soite förra veckan – 19 på sjukhus just nu och 15 dödsfall hittills

KARLEBY/KRONOBY Soite meddelar att coronaläget och behovet av sjukhusvård inom Mellersta Österbotten och Kronoby fortsätter att oroa. Incidenstalet stiger fortfarande sakta, 19 coronapatienter vårdas vid Möcs och en person avled av covid-19 förra veckan.

Nyhetsbild
Lokalt

80-plussare i Karleby och Kronoby kan genast få en fjärde vaccinspruta

Soite reagerar direkt på THL:s besked att en fjärde coronaspruta rekommenderas för alla över 80 år och inleder vaccineringen genast vid vaccincentren och så fort som möjligt på äldreboenden.

Nyhetsbild
Lokalt

1 112 nya fall av corona inom Soite förra veckan – nu är mer än hälften av testerna positiva

KARLEBY/KRONOBY En till coronapatient har avlidit inom Soites område, 13 vårdas för tillfället på sjukhus. Incidenstalet stiger till 2 818.

Nyhetsbild
Lokalt

"Coronaviruset ser inte ut att försvinna" – nu smittas många äldre inom Soite

KARLEBY/KRONOBY Coronan fortsätter sprida sig i Mellersta Österbotten och Kronoby. Soite uppger att många äldre nu utsatts för covid-19, också på vårdanstalter har flera personer smittats.

Nyhetsbild
Lokalt

Rekordmånga coronasmittade inom Soite – över tusen fall förra veckan

Coronafallen är nu rekordmånga i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Förra veckan konstaterades 1069 fall.

Nyhetsbild
Lokalt

823 nya coronafall inom Soite förra veckan – 15 patienter vårdas för corona vid Möcs

KARLEBY/KRONOBY Incidenstalet inom Soite är för första gången över 2 000. För tillfället vårdas 15 coronapatienter vid Möcs, men ingen av dem behöver just nu intensivvård.

Nyhetsbild
Lokalt

Incidenstalet inom Soite fortsätter stiga sakta – 10 coronapatienter vid Möcs

KARLEBY/KRONOBY Det finns allt fler coronasmittade inom Soites område och nu vårdas 10 coronapatienter vid Möcs. Coronaläget är trots den höga nivån rätt stabilt och myndighetsgruppen går in för att ha möten mer sällan.

Nyhetsbild
Lokalt

788 nya coronafall inom Soite förra veckan – incidenstalet är nu uppe i 1 858

KARLEBY/KRONOBY Smittläget fortsätter vara allvarligt inom Soite och siffrorna över nya coronafall till och med stiger. För tillfället vårdas 8 personer för covid-19 vid Mellersta Österbottens centralsjukhus.

Nyhetsbild
Lokalt

Självtest delas ut i Karlebyskolorna efter sportlovet

KARLEBY Från och med den 7 mars delas självtest för testning av coronavirus ut till alla elever i Karlebys grundskolor och inom andra stadiet. Varje elev får 5 tester.

Nyhetsbild
Lokalt

Mer covid-19 i rörelse och mer eget ansvar – "Vi har ingen aning om hur stort mörkertalet är"

KARLEBY/KRONOBY Coronaviruset finns överallt och det verkliga antalet smittade vågar Pirjo Dabnell på Soite inte uppskatta. Hon säger att siffrorna över smittade och avlidna är oroväckande.

Nyhetsbild
Lokalt

650 nya fall av corona inom Soite förra veckan – två personer till har avlidit

KARLEBY/KRONOBY Coronaläget inom Mellersta Österbotten och Kronoby fortsätter på samma nivå som de senaste veckorna. Fallen är många, trots att de flesta inte lär synas i statistiken. Under den senaste veckan har 2 personer till avlidit av covid-19.

Nyhetsbild
Lokalt

Åtta covidpatienter på centralsjukhuset i Karleby

KARLEBY/KRONOBY Coronafallen är fortfarande många inom Soites område och just nu vårdas åtta patienter som är smittade av viruset på Möcs i Karleby.

Nyhetsbild
Lokalt

594 nya fall av coronasmitta inom Soite förre veckan – 2 personer avled av covid-19

KARLEBY/KRONOBY Två personer avled under förra veckan inom Soites område till följd av covid-19. Antalet coronafall har varit på samma nivå i flera veckor.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu lättar restriktionerna i Mellersta Österbotten – möjligt med publik inomhus

KARLEBY På torsdagseftermiddagen meddelade regionförvaltningsverket att coronarestriktionerna i Mellersta Österbotten lättas upp från och med lördag.

Nyhetsbild
Lokalt

270 nya coronafall inom Soite hittills denna vecka

KARLEBY/KRONOBY Det har konstaterats ungefär 270 nya coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt hittills den här veckan. Det är lika många som vid samma tid förra veckan.

Nyhetsbild
Lokalt

Lättade restriktioner föreslås för Kronoby och Karleby

KARLEBY/KRONOBY Nu föreslås lättnader i restriktionerna för Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, som i nuläget har de hårdaste begränsningarna i hela landet för hur många som får samlas offentligt.

Nyhetsbild
Lokalt

Finlands tuffaste coronarestriktioner i Karleby och Kronoby – begäran om lättnad kommer troligen på onsdag

KARLEBY/KRONOBY I Österbotten har gränsen för hur många som får samlas offentligt helt slopats med omedelbar verkan. I Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt råder däremot de strängaste restriktionerna i hela landet och bara tio tillåts samlas inomhus.

Nyhetsbild
Lokalt

614 nya fall av corona inom Soite förra veckan – nu räknas vaccinationsgraden endast för myndiga

KARLEBY/KRONOBY De officiella coronasiffrorna för Soites område är varken bättre eller sämre än förra veckan. Men mörkertalet lär vara stort eftersom många tar självtest och officiella karantäner slopats. Vaccinationssiffrorna har också förändrats.

Nyhetsbild
Lokalt

Över 300 nya coronafall inom Soite hittills denna vecka

Det har konstaterats över 300 nya coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt de fyra första dagarna den här veckan. Det är mer än vid samma tid förra veckan.

Nyhetsbild
Lokalt

Infektionsöverläkare om slopad isolering – "Betyder inte att smittade ska röra sig ute bland folk"

KARLEBY/KRONOBY Karantän och isolering har förlorat sin betydelse i Karlebyregionen, då omikron sprids så fort. Det betyder inte att det är fritt fram att röra sig bland folk om man är smittad, säger infektionsöverläkare Marko Rahkonen.

Nyhetsbild
Lokalt

Karleby- och Kronobyborna slipper coronaisolering – "Stoppar inte spridningen"

Nu slutar Soite utfärda officiella isoleringsbeslut vid coronasmitta. Smittfallen är så många att karantäner och isolering inte anses kunna stoppa eller ens dämpa epidemin.

Nyhetsbild
Lokalt

601 nya coronafall inom Soite förra veckan – 9 coronapatienter på sjukhus, en person har avlidit

KARLEBY/KRONOBY Vid Möcs vårdas igen 9 coronapatienter och antalet smittade fortsätter öka. Incidenstalet inom Soites område är nu uppe i nästan 1 500.

Nyhetsbild
Lokalt

Snabb vändning – nu vårdas tre covidpatienter på Möcs

KARLEBY/KRONOBY På onsdagen meddelade Soite att det inte finns några covidpatienter på sjukhuset i Karleby för första gången på månader. Ett dygn senare är de tre.

Nyhetsbild
Lokalt

Positivt besked från Möcs: Inga covidpatienter för första gången på månader

KARLEBY För första gången på väldigt länge vårdas just nu inga covidpatienter alls på Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby.

Nyhetsbild
Lokalt

557 nya coronfall inom Soite förra veckan – incidenstalet är nu långt över 1 000

KARLEBY/KRONOBY Coronaläget är fortfarande allvarligt inom Soites område och incidenstalet når nu för första gången över 1 000. Soite har publicerat en ny webbsida med frågor och svar om covid-19.

Nyhetsbild
Lokalt

Klart: Max 10 personer tillåts på offentliga samlingar i Karleby och Kronoby

KARLEBY/KRONOBY Från och med söndag den 23 januari får max 10 personer samlas på offentliga samlingar i kommunerna som hör till Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Nyhetsbild
Lokalt

Helomvändning i Soites coronastrategi – "Kom på test bara om du absolut måste"

KARLEBY/KRONOBY I två år har rådet varit att komma på coronatest vid minsta symtom. Nu är de smittade så många att Soite måste ändra strategi helt och testa bara de som behöver det mest. Karantänstiden förkortas också för ovaccinerade.

Nyhetsbild
Lokalt

Över 100 nya coronafall inom Soite i går – två coronapatienter på Möcs

KARLEBY/KRONOBY Coronaläget är fortfarande allvarligt och incidenstalet fortsätter stiga. I går bekräftades 108 nya coronafall. Soite hoppas på strängare regler inom kort.

Nyhetsbild
Lokalt

348 nya coronafall inom Soite förra veckan – positivt självtest innebär också isolering

KARLEBY/KRONOBY Coronaläget fortsätter vara allvarligt inom Soite och incidenstalet har ökat ytterligare till 864. Många rekommenderas förlita sig till självtest och positivt självtest innebär att man ska hålla sig isolerad i minst 5 eller 10 dygn, beroende av sin vaccinstatus.

Nyhetsbild
Lokalt

Nya karantänsregler från Soite – bara fem dagars isolering för vaccinerade

KARLEBY/KRONOBY Soite har infört nya isolerings- och karantänsregler för coronaviruset. Den som smittats men fått minst två vaccindoser eller haft covid-19 en gång tidigare och fått minst en spruta behöver nu bara isolera sig i fem dagar.

Nyhetsbild
Lokalt

51 nya fall i Karleby på ett dygn – incidensen inom Soite nu 730

KARLEBY/KRONOBY Coronafallen fortsätter öka inom Soites område och THL rapporterar 51 nya fall i Karleby på torsdagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Barn i Karleby och Kronoby slipper ta självtest

KARLEBY/KRONOBY Skolelever i Karleby och Kronoby måste inte rutinmässigt ta självtest för corona två gånger i veckan. Liksom i Österbotten väljer Soite att avvakta.

Nyhetsbild
Lokalt

Sjukhuspatienterna med covid ökar igen på Möcs – Karleby- och Kronobybor ska jobba hemma till sista mars

Nu vårdas tre patienter med covid-19 på centralsjukhuset i Karleby och antalet smittfall fortsätter öka snabbt.

Nyhetsbild
Lokalt

Smittade inom Soite ska nu själv kontakta de personer som kan ha utsatts för covid-19

KARLEBY/KRONOBY I praktiken har en del av smittspårningen inom Soite prioriterats bort redan i flera veckor. Resurserna räcker inte till att ringa upp alla. Nu måste smittade själv meddela sina kontakter om att de utsatts för coronasmitta.

Nyhetsbild
Lokalt

321 nya coronafall inom Soite förra veckan – smittade får nu endast sms

KARLEBY/KRONOBY Allt fler smittas av covid-19 inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, förra veckan bekräftades 321 nya fall. En person har avlidit. Smittspårningen är överbelastad så nu får smittade endast textmeddelande.

Nyhetsbild
Lokalt

Över 200 nya fall i Karleby på en dryg vecka – 30 i Kronoby

KARLEBY/KRONOBY Sedan dagen före nyårsafton har nästan 250 nya coronafall bekräftats i Karleby och Kronoby. I Karleby har fallen ökat med nästan 300 procent sedan i höstas.

Nyhetsbild
Lokalt

Bekräftade fall bara toppen av isberget – "Alla kommer att drabbas av viruset"

KARLEBY/KRONOBY Omikronvarianten finns överallt, de bekräftade fallen är bara toppen av isberget och alla kommer att drabbas. Det tror Möcs chefsöverläkare Pirjo Dabnell, som är mest orolig för vårdpersonalen.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite slutar sätta hela skolklasser i karantän

KARLEBY/KRONOBY Barn i skolåldern ska inte längre lika lätt hamna i karantän i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Nyhetsbild
Lokalt

59 nya coronafall inom Soite – nu ska femteklassare ha munskydd

KARLEBY/KRONOBY Omikron sprider sig snabbt i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt och i tisdags konstaterades 59 fall på en dag.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite hinner inte ringa upp alla smittade – börjar skicka textmeddelanden

Omikronvarianten sprider sig så snabbt i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt nu att smittspårarna inte hinner ringa upp alla smittade. I stället satsar man på textmeddelanden.

Nyhetsbild
Lokalt

190 nya coronafall inom Soite förra veckan – "Risken för covid-19 är stor"

KARLEBY/KRONOBY Trots nästan dubbelt så många coronafall som veckan innan har behovet av sjukhusvård inte ökat än. Sjukvårdsdistriktet räknar med att omikron har fått fotfäste. Nu slutar man uppdatera listan på platser där smittade har varit.

Nyhetsbild
Lokalt

BB i Karleby skärper restriktionerna

KARLEBY Från och med torsdagen får barn inte längre besöka sina nyfödda syskon på BB i Karleby.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite närmar sig 300 i incidens – högst 20 personer ska samlas privat och offentligt

Coronafallen fortsätter öka i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt och nu ger myndighetsgruppen en rekommendation om att endast 20 personer ska samlas till privata samlingar.

Nyhetsbild
Lokalt

Nya begränsningar väntar inom Soite – högst 20 personer på offentliga tillställningar i inomhusutrymmen

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förordnade under tisdagen nya begränsningar för kommunerna i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite kortar intervallet mellan andra och tredje vaccindosen – företagshälsovården hjälper till

KARLEBY/KRONOBY Soite börjar på måndag ge tredje dosen coronavaccin till alla under 60 år med ett kortare tidsintervall. De som fått dos två för fyra månader sedan kan då få sin tredje spruta.

Nyhetsbild
Lokalt

LISTA: Dessa restriktioner gäller i Karleby och Kronoby

Vi har listat vilka coronarestriktioner som just nu är i kraft i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Nyhetsbild
Lokalt

Omikron inom Soite – Marko Rahkonen: Vi kommer att få leva med coronan ett år till

KARLEBY Omikron varianten har nu spridit sig till Soites område. Lokala infektionsläkaren bekymrar sig över hur många som rest omkring under julhelgen.

Nyhetsbild
Lokalt

104 nya coronafall inom Soite förra veckan – nu finns omikron i distriktet

KARLEBY/KRONOBY Incidenstalet är uppe i 267 och med omikronvarianten i regionen väntas det stiga ytterligare. Centralsjukhuset har just nu fem coronapatienter och en till person har avlidit.

Nyhetsbild
Lokalt

Infektionsläkare oroar sig för oundvikligt läge efter jul – "En ökning väntar nog"

KARLEBY/KRONOBY En snar ökning i antalet coronafall verkar oundviklig. Det tror specialläkaren Arto Nieminen vid Soite dagen före julafton. Hittills är läget ungefär som tidigare i veckan.

Nyhetsbild
Lokalt

Nästan fullt på intensiven i Karleby – "Nu är det människorna som tar slut"

KARLEBY Tre covidpatienter vårdas just nu på intensiven på Möcs och det börjar vara maximalt vad sjukhuset klarar av. Personalen räcker helt enkelt inte till och också hemvården och boenden kan påverkas, säger vd Minna Korkiakoski-Västi.

Nyhetsbild
Lokalt

Antalet smittade har dubblerats inom Soite – myndighetsgrupp vill att bara tio ska få samlas offentligt

UPPDATERAD På bara en vecka har coronaincidensen dubblerats inom Soite och är nu 205. Myndighetsgruppen är oroad och ber Regionförvaltningsverket dra ner den tillåtna mängden deltagare i offentliga samlingar från femtio till tio.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite börjar vaccinera barn i mellandagarna

KARLEBY/KRONOBY I mellandagarna inleds coronavaccinering av 5-11-åriga barn i riskgrupp i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite i topp för tredje dosen – "Man märker att julen närmar sig och många vill ha så bra vaccinskydd som möjligt"

KARLEBY/KRONOBY Det har varit rusning vid vaccinationscentralen de senaste veckorna. Nästan alla kunder har varit ute efter tredje dosen för att trygga julfirandet med släkten. Jukka Aro tipsar om hur man undviker köer.

Nyhetsbild
Lokalt

103 nya coronafall inom Soite förra veckan – testningen är öppen hela julen

KARLEBY/KRONOBY Antalet coronasmittade ökar igen fort inom Soites område. Sju coronapatienter vårdas på sjukhus. Nu förkortas intervallet mellan dos två och tre och snart börjar Soite vaccinera barn över 5 år.

Nyhetsbild
Lokalt

Tio nya coronafall inom Soite på en dag – små barn i riskgrupp ska börja vaccineras ännu i år

Coronafallen fortsätter öka i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt och på torsdagen är antalet nya fall tio. Soite meddelar att man tänker inleda vaccineringen av 5-11-åriga barn i riskgrupp ännu i år.

Nyhetsbild
Lokalt

Julen lär förvärra coronaläget – "Inte omöjligt att omikron redan finns inom Soite"

KARLEBY/KRONOBY Marko Rahkonen är oroad över att julen innebär mer coronaspridning men fler obekräftade fall. Han tror att januari kommer att föra med sig mycket högre coronasiffror. Men omikron har ännu inte träffats på inom Soites område.

Nyhetsbild
Lokalt

Snabb försämring av coronaläget inom Soite – 31 fall på två dagar

Coronaläget som hann börja se lite ljusare ut har snabbt försämrats inom Soite och myndighetsgruppen är orolig över läget. I början av den här veckan har redan 31 fall konstaterats.

Nyhetsbild
Lokalt

26 nya coronafall inom Soite förra veckan – läget sämre igen

KARLEBY/KRONOBY Förra veckan bekräftades lite fler smittade inom Soite igen. Andelen som redan varit i karantän har minskat så smittspårningen är mer utmanande. Av fem coronapatienter vårdas två på intensiven.

Nyhetsbild
Lokalt

Incidensen nu under 60 inom Soite – men läget i grannregionerna oroar

Coronaläget fortsätter lätta i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Men att läget är allvarligt i regionerna intill oroar Soite.

Nyhetsbild
Lokalt

Var tionde upptäcker coronasmitta med hemtest – läget inom Soite mot det bättre

KARLEBY Tre på sjukhus för covid-19 och antalet smittade sjunker inom Soites område. Coronagruppen rekommenderar att man använder hemtest som komplement till vårdens coronatest, så har var tionde smittad upptäckts.

Nyhetsbild
Lokalt

12 procent har fått tre doser vaccin inom Soite

KARLEBY/KRONOBY 12 procent av alla över 12 år har fått sin tredje coronaspruta i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite ger redan tredje sprutan till alla över 18 år – "Vi hade resurser att köra i gång direkt"

Direkt på torsdagskvällen när beskedet kom att alla som fyllt 18 år kan få en tredje coronavaccindos började Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt vaccinera den här gruppen med spruta tre.

Nyhetsbild
Lokalt

Tre på sjukhus i Karleby – coronaincidensen har halverats på en månad

KARLEBY/KRONOBY Coronapatienterna har ökat med en person på Möcs, men antalet smittade fortsätter sjunka i Karlebyregionen och på en månad har nu incidenstalet gått ner rejält från Finlands högsta.

Nyhetsbild
Lokalt

Tredje veckan i rad med sjunkande coronasiffror i Karlebyregionen

Coronaläget fortsätter att lätta i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. För tredje veckan i rad kan Soite rapportera sjunkande incidenstal och färre nya fall.

Nyhetsbild
Lokalt

44 nya fall inom Soite förra veckan – "Läget är allvarligt men har stabiliserats"

KARLEBY/KRONOBY Med 44 nya fall förra veckan klättrar incidensen inom Soites område ner från 251 till 168. Pirjo Dabnell säger att kurvan tydligt är på nedåtgående. Men den nya varianten gör allt osäkert.

Nyhetsbild
Lokalt

Soite tvingas ta paus med coronatestning

KARLEBY/KRONOBY På lördag går det inte att ta coronatest eller få coronavaccin inom Soites område. Det här eftersom samkommunens patientdatasystem uppdateras.

Nyhetsbild
Lokalt

Var tredje coronasmittad i Karlebyregionen är dubbelvaccinerad – "Ger lite fel bild"

En tredjedel av de som smittades av coronaviruset i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt förra veckan hade fått två doser vaccin. Men chefsöverläkare Pirjo Dabnell säger att den siffran ger lite fel bild.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu minskar coronafallen inom Soite – men risken att smittas är ännu hög

KARLEBY/KRONOBY Nu syns en sjunkande trend i antalet coronafall i Karlebyregionen och bara två patienter vårdas på sjukhus. Men smittan är ännu utbredd och risken att smittas därför hög.

Nyhetsbild
Lokalt

87 nya coronafall inom Soite förra veckan – de dubbelvaccinerade har lindrigare symptom

KARLEBY/KRONOBY Incidenstalet inom Soite är nu 251. Soite påminner om att även dubbelvaccinerade kan smittas, men det kräver längre exponering och deras symptom är lindrigare.

Nyhetsbild
Lokalt

Fortsatt allvarligt coronaläge inom Soite – "Julfesterna utgör en risk"

KARLEBY/KRONOBY Det är för tidigt att tala om bättre coronaläge och julfesterna blir en stor utmaning. Marko Rahkonen tycker covidintyget kunde användas flitigare.

Nyhetsbild
Lokalt

Elva coronapatienter på Möcs – testresultaten drar ut på tiden

KARLEBY/KRONOBY Incidenstalet sjunker i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Men coronaläget är fortfarande allvarligt. Elva coronapatienter vårdas på Möcs.

Nyhetsbild
Lokalt

Smittspridningen fortsätter på samma höga nivå inom Soite – 10 covidpatienter på sjukhus

KARLEBY/KRONOBY Incidenstalet är 306 men antalet coronapatienter har minskat något till 10 personer. Soite uppmanar alla som ännu inte vaccinerat sig att göra det omgående.

Nyhetsbild
Lokalt

Ingen coronapatient inom Soite behöver intensivvård – "Men situationen kan förändras snabbt"

KARLEBY/KRONOBY Vårdpersonalen kämpar på inom Soite. Att ingen av de 13 coronapatienterna behöver intensivvård underlättar situationen, men den kan förändras när som helst.

Nyhetsbild
Lokalt

107 nya coronafall inom Soite förra veckan – 13 vårdas på sjukhus

KARLEBY/KRONOBY Incidenstalet är 306 och tretton personer vårdas på sjukhus för covid-19 inom Soites område. Ännu påverkas inte resten av sjukhusets verksamhet.

Nyhetsbild
Lokalt

Sammankomster inomhus inom Soites område begränsas

Regionförvaltningsverket fattade idag beslut om riktade begränsningar av inomhussammankomster i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Nyhetsbild
Lokalt

Soites coronaläge oförändrat: "Vi rör oss nog i liknande siffror som veckan innan"

KARLEBY Coronafallen inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt har inte lugnat sig. Incidensen ligger på 310.

Nyhetsbild
Lokalt

Nio coronapatienter vårdas på Mellersta Österbottens Centralsjukhus

KARLEBY Coronasituationen fortsätter att vara allvarlig inom Soite. Incidensen ligger på 310.

Nyhetsbild
Lokalt

Coronaläget fortsatt allvarligt inom Soite – covidintyg kan användas på julfester

KARLEBY/KRONOBY Coronaläget ser inte ut att ge sig inom Soite. Sex coronapatienter vårdas på sjukhus, blir de fler kan andra avdelningar bli lidande. Soite ger goda råd inför julfestsäsongen.

Nyhetsbild
Lokalt

130 nya coronafall inom Soite – incidensen stiger men också vaccineringsgraden

KARLEBY/KRONOBY Coronafallen bara ökar inom Soite. Men andelen dubbelvaccinerade har nu stigit till 69,5 procent – eller 81,3 procent om man räknar med alla över 12 år.

Nyhetsbild
Lokalt

Allt fler varningar till allmänheten – Soite vill att barnens och vuxnas hobbyer pausas

KARLEBY/KRONOBY Incidenstalet inom Soite har stigit till 293. Soite ber alla att undvika folksamlingar. Nu rekommenderar de också att barnens hobbyer pausas.

Nyhetsbild
Lokalt

Soites rekommendation: Undvik alla evenemang och fester

KARLEBY Coronaläget inom Soite fortsätter vara allvarligt. Vaccinera er och undvik både privata fester och allmänna evenemang, är myndigheternas budskap denna vecka.

Nyhetsbild
Lokalt

Coronafallen bara ökar – 112 nya fall inom Soite förra veckan

KARLEBY/KRONOBY Under förra veckan bekräftades 112 nya coronafall inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. En person till har avlidit.

Nyhetsbild
Lokalt

Fem coronapatienter på Möcs igen och fler exponerade platser

KARLEBY/KRONOBY Torsdagens coronauppdatering från Soite följer samma modell som gårdagens, läget är allvarligt. Nu har antalet coronapatienter på sjukhus ökat igen.

Nyhetsbild
Lokalt

Coronatestning också på lördag – systemuppdateringen flyttades fram

KARLEBY/KRONOBY Både coronatestningen och coronatelefonrådgivningen är i gång som vanligt på lördag, trots allt.

Nyhetsbild
Lokalt

Ännu fler ovaccinerade unga som smittas – distansjobb rekommenderas till årets slut

KARLEBY/KRONOBY Antalet coronapatienter vid Möcs har minskat men coronaläget är fortfarande allvarligt. Soite rekommenderar distansjobb till årets slut.

Nyhetsbild
Lokalt

94 nya fall inom Soite förra veckan – coronatestningen tar paus på lördag

KARLEBY/KRONOBY Incidensen stiger ytterligare inom Soites område, nu är den uppe i 221. Fortsättningsvis är det främst ovaccinerade unga som smittas. Denna vecka börjar tredje dosen coronavaccin delas ut.

Nyhetsbild
Lokalt

Kronoby har över 80 procents vaccinationsgrad

KRONOBY/KARLEBY Kronoby kommun är följande kommun bland Soites medlemskommuner där över 80 procent av befolkningen som fyllt 12 år fått två vaccindoser.