|

Prins Philips begravs klockan 17 – drottning Elizabeth visar favoritfotot av sin make

Prins Philip och drottning Elizabeth på semester 2003. Zoom
Foto: The Countess of Wessex/AP/TT

Prins Philip och drottning Elizabeth på semester 2003.

Storbritanniens drottning Elizabeth II tar under lördagen ett sista farväl av sin make prins Philip, som i dag begravs vid en ceremoni i slottet Windsor väster om London.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Drottningen kommer att ledsagas till begravningsceremonin av en hovdam, men inne i kyrkan sitter hon själv, enligt hovet.

På grund av coronarestriktionerna finns ett maxtak på 30 personer och krav på att alla gäster ska bära munskydd.

Begravningen som inleds klockan 17 finsk tid planeras bli 50 minuter lång och inne i kyrkan måste de sörjande sitta utspridda. Redan nu sänder det brittiska mediabolaget BBC från förberedelserna inför begravningen.

 The Globe and Mail sänder via Youtube.
Annons
Människor väntar utanför Windsor Castle i London sedan tidigt i morse på begravningsprocessionen, trots uppmaningar till allmänheten att inte samlas för att ta farväl på grund av pandemin.
Foto: Matt Dunham/AP/TT

Människor väntar utanför Windsor Castle i London sedan tidigt i morse på begravningsprocessionen, trots uppmaningar till allmänheten att inte samlas för att ta farväl på grund av pandemin.Brittiska kungahuset har delat en bild på Instagram, ett privat foto av drottning Elizabeth och prins Philip taget i Skottland 2003 av deras svärdotter Sophie, gift med prins Edward.

"Drottningen vill dela med sig av det här privata fotografiet med hertigen av Edinburgh", skriver Buckingham Palace på kontot The Royal Family, det officiella kontot för brittiska kungafamiljen, som följs av 9,6 miljoner användare.

De närvarande kommer främst bestå av den närmsta familjen, inklusive parets fyra barn med medföljande familjer: tronarvingen prins Charles, prinsessan Anne, prins Andrew och prins Edward.

Livtroppen vid Kungliga ridande artilleriet beger sig mot Windsor Castle.
Foto: Andrew Matthews/AP/TT

Livtroppen vid Kungliga ridande artilleriet beger sig mot Windsor Castle.William går först


Stort fokus kommer ligga på Charles söner William och Harry. Sedan Harry och hans hustru Meghan flyttade till USA och lämnade brittiska kungahuset i fjol har rykten florerat om att de två bröderna är osams. Prins William kommer gå först in i kyrkan tillsammans med kusinen Peter Phillips, med Harry strax efter.

Hertigen av Edinburgh dog 99 år gammal fredagen den 9 april, bara veckor efter att ha tillbringat över en månad inlagd på sjukhus för behandling av ett hjärtfel och en infektion.

Militären marscherar.
Foto: Victoria Jones/AFP/Lehtikuva

Militären marscherar.

Visa fler
|

Tyskland hoppas snart ha kontroll på pandemin – "Smittosiffrorna sjunker igen"

Tysklands hälsominister Jens Spahn (till höger) och smittskyddschefen Lothar Wieler levererar hoppfulla budskap om virusläget i landet.
Foto: Annegret Hilse/AP/TT

Tysklands hälsominister Jens Spahn (till höger) och smittskyddschefen Lothar Wieler levererar hoppfulla budskap om virusläget i landet.

Tysklands tredje virusvåg tycks vara bruten. Det säger hälsominister Jens Spahn sedan antalet nya fall av covid-19 stadigt har minskat de senaste veckorna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan