|

21 nya fall inom Soites område – över 1000 personer i karantän

På söndagen bokfördes 21 nya fall av coronavirussmitta på Soites område. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

På söndagen bokfördes 21 nya fall av coronavirussmitta på Soites område.

Under det gångna dygnet har hela 21 nya fall av covid-19 konstaterats. I dag samlas den regionala coronastyrgruppen för att utvärdera huruvida man befinner sig i spridningsfasen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samtliga fall har sitt ursprung från den kända smittkedjan som fick sin början på första maj-brunchen vid Mustakari i Karleby, meddelar Soite i ett pressmeddelande.

Just nu sitter totalt 920 personer i karantän som följd av det växande antalet smittor. Utöver den siffran har även ett hundratal personer frivilligt satt sig i karantän.

På grund av den rådande situationen i regionen påverkas verksamheten vid Möcs, Mellersta Österbottens centralsjukhus. Man kommer bland annat att skära ner i antalet planerade operationer vid sjukhuset. Soite kommer även att begränsa besök vid sina enheter. 

Beslut om området är i spridningsfasen

Annons
Som en följd av den eskalerande smittspridningen samlas den regionala coronastyrgruppen i dag, söndag, för att utvärdera situationen. Frågan är nu om man ska fatta beslut om att området är i spridningsfasen. Just nu är epidemins fas i Soites område i accelarationsfasen.

Det är framförallt bland unga personer i Karleby och Kannus som coronaviruset nu sprids. Coronastyrgruppen kommer även att mötas med bildningsnämnden i Kannus för att diskutera eventuella åtgärder i skolorna. I Juhani Vuorisen koulu i Kannus har man redan övergått till distansstudier på grund av smittspridning i skolan.

Visa fler

Så kom Karleby ur coronans grepp – "Folk har följt rekommendationerna"

När coronaläget var som värst inom Soite ringlade bilkön lång vid drive in-testningen i Karleby. Många Soiteanställda flyttades till coronaarbete och laboratoriet hade svårt att hinna med testanalyserna.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

När coronaläget var som värst inom Soite ringlade bilkön lång vid drive in-testningen i Karleby. Många Soiteanställda flyttades till coronaarbete och laboratoriet hade svårt att hinna med testanalyserna.

Intensivt testande, stränga karantäner och en befolkning som lytt restriktionerna har tagit Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ur den indiska coronavariantens grepp.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan

Följ med valet i din kommun

Visa resultat