14 nya Soitefall i dag – vaccinering på Hermesmatch på fredag

Antalet coronafall fortsätter öka inom Soite, men coronapatienterna på Möcs är nu färre. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Antalet coronafall fortsätter öka inom Soite, men coronapatienterna på Möcs är nu färre.

Det har konstaterats 40 coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt den här veckan. Det är en ökning med 14 på en dag. Soite tar nu ett nytt grepp och lockar hockeyfolket att kombinera sitt intresse med coronavaccin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Incidenstalet har stigit till 133 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Den här veckan har 800 coronatester tagits hittills och av dem har 4 procent varit positiva. Antalet patienter som vårdas för covid-19 på centralsjukhuset i Karleby har fortsatt minska sedan förra fredagens rekord med åtta patienter. I nuläget vårdas två covidpatienter på sjukhus.

Soites coronaberedskapsgrupp riktar en stark vädjan till befolkningen om att de som ännu är ovaccinerade så fort som möjligt ska ta coronavaccinet. I ett pressmeddelande skriver man att det syns tydligt i epidemiläget att det är de ovaccinerade eller nyligen vaccinerade som drabbas. 

 Gruppen säger att man nu ser en tydlig ökning i vaccinationsvilligheten. För att ännu komma närmare målet på 80 procents vaccinationstäckning söker sig Soite ut till de platser där människor finns. Därför kommer det att vara möjligt att vaccinera sig mot coronaviruset under Hermes ishockeymatch i ishallen i Karleby på fredag.

 Soite ordnar också walk in-vaccinationsdagar i skolor, på hälsocentralerna runtom i landskapet och i Kronoby, samt i gamla Halpa-Halli i Karleby. All info om vaccineringarna finns på Soites coronawebbplats. Där finns också alla restriktioner som nu är i kraft i området. 

Det går att ta första, andra eller tredje dosen vid walk in-vaccineringarna. Den som har kraftig immunbrist och är över 12 år, samt vårdpersonal som fick andra sprutan efter bara 3-4 veckors tid, har rätt att få en tredje dos just nu.

 

 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan