Allt fler varningar till allmänheten – Soite vill att barnens och vuxnas hobbyer pausas

På grund av de många smittfallen hinner smittspårarna inte kontakta alla på samma sätt som vanligt. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

På grund av de många smittfallen hinner smittspårarna inte kontakta alla på samma sätt som vanligt.

Incidenstalet inom Soite har stigit till 293. Soite ber alla att undvika folksamlingar. Nu rekommenderar de också att barnens hobbyer pausas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vårdsamkommunen Soites coronaberedskapsgrupp är ytterst orolig för coronaläget i regionen. Incidenstalet har stigit i flera veckor och närmar sig 300.

För tillfället tas omkring 300 coronatest var dag. Sex personer vårdas igen för covid-19 på Mellersta Österbottens centralsjukhus.

Dessutom är smittspårningen hårt ansatt. På grund av de många smittfallen hinner spårarna inte kontakta alla exponerade och sjuka på samma sätt som vanligt. De dagliga telefonsamtalen koncentreras därför till de som har mest allvarliga symptom.

"Om du har covid-19 och ditt tillstånd blir sämre, ta själv kontakt med Soites coronarådgivning eller smittskyddskötaren" lyder uppmaningen från Soite.

Annons
De som vet att de exponerats uppmanas hålla sig i karantän. Listan över exponerade platser har uppdaterats.

På grund av det allvarliga läget rekommenderar Soite nu att barns och vuxnas hobbyverksamhet pausas i några veckor. Allmänheten bes också allvarligt överväga vilken typ av sammankomster man deltar i.

Ungefär var femte person över 12 i regionen år har inte tagit coronavaccin. Beredskapsgruppen kommer med en stark uppmaning till de ovaccinerade att låta sig vaccieneras så fort som möjligt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan