|

Mycket skog försvinner i plan för Orrnäs centrum – se vår grafik som visar hur det ser ut före och efter

Orrnäs, Vasa. Solen går upp bakom skogsdungen som enligt planutkastet får ge vika för det nya daghemmet. Det låga huset till höger är affärsbyggnaden som blir kvar. Det nuvarande daghemmet ligger till vänster utanför bild.
Foto: Anders Strandén

Orrnäs, Vasa. Solen går upp bakom skogsdungen som enligt planutkastet får ge vika för det nya daghemmet. Det låga huset till höger är affärsbyggnaden som blir kvar. Det nuvarande daghemmet ligger till vänster utanför bild.

Centrum i stadsdelen Orrnäs i Vasa ska bli mångsidigare och mera servicebetonat. Men det sker på bekostnad av ett skogsområde.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan