Tre på sjukhus i Karleby – coronaincidensen har halverats på en månad

Antalet coronafall fortsätter sjunka inom Soite. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Antalet coronafall fortsätter sjunka inom Soite.

Coronapatienterna har ökat med en person på Möcs, men antalet smittade fortsätter sjunka i Karlebyregionen och på en månad har nu incidenstalet gått ner rejält från Finlands högsta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den här veckan har coronaläget varit ungefär likadant som förra veckan. Indicenstalet fortsätter sjunka, men ändå är antalet smittade varje vecka fortfarande stort.

På torsdagen ligger incidensen på 130 fall per 100 000 invånare i sjukvårdsdistriktet. Det här kan jämföras med för en månad sedan, då incidenen inom Soite var 269 och den högsta i landet. Sedan dess har incidenstalet alltså halverats.

De senaste 14 dagarna har 101 personer konstaterats vara smittade av coronaviruset. Fortfarande är det främst ovaccinerade eller personer som inte har fullt vaccinskydd som smittas. På torsdagen vårdas tre patienter med covid-19 på Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby. 

Listan med platser där man kan ha utsatts för coronviruset har uppdaterats med en plats: 
28.11.2021 Prisma i Karleby, kl. 17-18
 
De som kommer in till landet från vissa länder i södra Afrika ska genast ta kontakt till Soite för att komma på coronatest och obligatorisk hälsogranskning. Det här på grund av den nya varianten omikron. Det gäller länderna Sydafrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho, Eswatini (Swaziland), Mosambik och Malawi. 

På grund av självständighetsdagen på måndag kommer Soite inte att ge sin normala veckoöversikt av smittfall och incidenstal den dagen. I stället informerar man nästa gång på onsdag den 8 december, om inte epidemiläget förändras drastiskt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan