Den här veckan har coronaläget varit ungefär likadant som förra veckan. Indicenstalet fortsätter sjunka, men ändå är antalet smittade varje vecka fortfarande stort.

På torsdagen ligger incidensen på 130 fall per 100 000 invånare i sjukvårdsdistriktet. Det här kan jämföras med för en månad sedan, då incidenen inom Soite var 269 och den högsta i landet. Sedan dess har incidenstalet alltså halverats.

De senaste 14 dagarna har 101 personer konstaterats vara smittade av coronaviruset. Fortfarande är det främst ovaccinerade eller personer som inte har fullt vaccinskydd som smittas. På torsdagen vårdas tre patienter med covid-19 på Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby. 

Listan med platser där man kan ha utsatts för coronviruset har uppdaterats med en plats: 
28.11.2021 Prisma i Karleby, kl. 17-18
 
De som kommer in till landet från vissa länder i södra Afrika ska genast ta kontakt till Soite för att komma på coronatest och obligatorisk hälsogranskning. Det här på grund av den nya varianten omikron. Det gäller länderna Sydafrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho, Eswatini (Swaziland), Mosambik och Malawi. 

På grund av självständighetsdagen på måndag kommer Soite inte att ge sin normala veckoöversikt av smittfall och incidenstal den dagen. I stället informerar man nästa gång på onsdag den 8 december, om inte epidemiläget förändras drastiskt.