När Jonny, Johannes och Tomas sätter sig ner och börjar spela in avsnitt 14 händer något oväntat.

Kollegan Milja Ångerman knackar på dörren och överräcker ett diplom där det står "Världens bästa pappor".

Det visar sig att killarnas partners har skrivit underbara texter om dem och även frågat deras barn vad de tycker om pappa.

Detta får trion ur balans, som har svårt att hålla tillbaka tårarna.

Utöver tårar, överraskningar och fars dag pratar de också om barnens hobbyer.

De snackar om dyra fritidsintressen utgående från en artikel som publicerats på Vasabladet och Österbottens Tidning i mars. Artikeln baserar sig i sin tur på en omfattande utredning gjord av Helsingin Sanomat och Urheilulehti.

Utredningen visar bland annat att flera idrottsgrenar för juniorer blivit tre gånger så dyra under 2000–talet.

Papporna konstaterar att en del fritidsintressen håller på att bli en klassfråga, och Johannes erkänner att de blir tvungna att ta sig en funderare över deras barns kommande hobbyer.

Men de diskuterar också fritidsintressen och hobbyer som inte kostar skjortan. De har kontaktat Korsholms svenska församling och Vasa svenska församling för att ta reda på vad de har att erbjuda.

De räknar upp en hel del aktiviteter, hobbyer och jippon som är antingen kostnadsfria eller förmånliga. Församlingarna runt om i landet har alltså en hel del som erbjuds. Lättast tar du reda på det här själv genom att besöka deras hemsidor.

Johannes har även ringt upp Isabella Lindegård, ungdomsansvarig på Närpes stad, för att ta reda på vad Finlandsmodellen är och hur den fungerar i praktiken. I Finland görs en hel del arbete för att uppmuntra barn till att hitta ett fritidsintresse.

När Pappalandia bad sina följare på Instagram tipsa om förmånliga fritidsintressen kom det in många svar. Också detta diskuteras i det 14:e avsnittet av podden Pappalandia.