I dagens avsnitt har trion förvandlats till en duo. Jonny var upptagen med annat så Tomas och Johannes håller i trådarna.

Avsnittets samtalsämne stavas jul. Julen står för dörren och snart bankar tomten på dörren. Det där magiska med julen har legat i dvala för Tomas och Johannes men vaknade till liv igen när de fick egna barn.

Johannes fick julstämning när han var på en julshow på Ritz med Mark Levengood och Krista Siegfrieds. Han rekommenderar alla att göra något liknande för att komma i rätt stämning. Tomas stämning infinner sig när han lyssnar på Tommy Körbergs julmusik.

Julstämningstips

Tillsammans med sina partner har de försatt sig i en olycklig situation:

Hemma har de små nissedörrar, så deras barn tror att en nisse har flyttat in. Nissen hemma hos Tomas hittar på hyss och har bland annat pruttat i en burk.

Johannes nisse ger ett litet paket till hans son varje morgon. De är överens om att tanken är god, men att varje dag hitta på något nytt är tidskrävande.

Till varje avsnitt ber de en pappa med äldre barn att ge ett råd till de föräldrar som lever i småbarnsbubblan.

I det här avsnittet pratar de med tidigare biskop Björn Vikström. Hans råd leder till en diskussion om barnens matvanor. Tomas säger något som är värt att tänka på som småbarnsförälder.

Lyssna på Spotify eller i någon annan valfri poddtjänst.