Pihlajalinna som är en av de största aktörerna inom social-, hälso- och sjukvården i Finland förvärvar Doctagons samtliga aktier av Doctagons nuvarande ägare. Företagsförvärvet genomförs genom riktad aktieemission av nya Pihlajalinnas aktier till Doctagons ägare.

Doctagon erbjuder läkartjänster till privatpersoner, företagshälsovård till företag, personaltjänster samt läkar- och konsulttjänster till den offentliga sektorn.

– Doctagon är ett utmärkt tillägg till Pihlajalinnas verksamhet. Nyttan av ansvarsläkarmodellen för kommunerna är väl dokumenterad. Ansvarsläkarmodellen medför en klar konkurrensfördel för Pihlajalinna och tjänsten har en stor expansionspotential”, säger Pihlajalinnas verkställande direktör Joni Aaltonen och poänterar att Doctagon även är en betydande aktör i de tvåspråkiga regionerna.”

– Doctagon har alltid värderat vårdkvalitet, samarbete och innovativa lösningar högt. Vi är övertygade om att våra värderingar kommer att förvaltas och utvecklas väl som om del av Pihlajalinna. Doctagons tidigare ägare och ledningen kommer att fortsätta arbeta aktivt för ett bredare samarbete med offentliga sektorn och utveckla tjänsterna inom de tvåspråkiga regionerna i Finland, säger Doctagons verkställande direktör Stefan Wentjärvi.

Doctagon grundades 2006 av bland annat Mats Rönnback från Jakobstad som också varit vd för företaget.

Pihlajalinna har totalt ca 80 privata läkarcentraler, sjukhus, tandkliniker och boendeenheter runtom i Finland. Dessutom producerar Pihlajalinna social- och sjukvårdstjänster för ca 70 000 invånare i nio kommuner som har utlokaliserat sin social- och hälsovårdsverksamhet till Pihlajalinna. Företaget har cirkaa 4800 anställda.

I den riktade aktieemissionen erbjöds 2 006 989 nya aktier att tecknas till ett aktiepris på 15,00 euro. Aktiemängden motsvarar ca tio procent av Pihlajalinnas Abp samtliga aktier innan den riktade nyemissionen.