Soite önskar att få behålla den goda coronavirussituationen i regionen genom att följa hygienrekommendationer, regionala rekommendationer och att man ska söka sig till coronatest även vid milda symtom. De som redan har fått coronarvaccinet bör också söka sig till test om symtom uppstår.

Soite påpekar också att vaccinet är bra för att förhindra virusinfektion och spridning mellan människor, men vaccination utesluter inte fullständigt risken för infektion och spridning. Även om man är vaccinerad kan man potentiellt smitta andra. Coronavaccinet ger särskilt skydd mot allvarliga former av coronavirus.

Alla regionala regler och rekommendationer för coronavirussituationen listas på Soites coronavirushemsida. 

Soite påminner om att när man reser till EU och Schengenområdet bör man vara särskilt försiktig och man ska försöka undvika att resa utanför dessa områden. 

 Soites coronafärdighetsgrupp samlades på torsdagen för sista gången före sommaruppehållet. Gruppen kommer att träffas nästa gång den 5 augusti eller tidigare ifall coronasituationen förändras väsentligt i området.

 Soite rapporterar coronasituationen varje måndag i juli, då de uppdaterar lägesbilden och coronavaccinationsmätaren på Soites coronavirushemsida. Soite rapporterar endast en gång utanför det planerade informationsschemat om situationen förändras avsevärt.