Opinion

Mest läst senaste veckan

Opinion

Opinion 28.7.2020

DEBATT: Drogpolitiken totalt misslyckad

I praktiken har ingenting åstadkommits inom drogpolitiken i Jakobstad under de senaste 20 åren, skriver Markus Karlsson.

Opinion 27.7.2020

LEDARE: Idrotten i en hjälplös situation

Idrott och bänkidrott hör inte nödvändigtvis till våra mest primära behov. Dess betydelse ska för den skull inte underskattas.

Opinion 26.7.2020

ESSÄ: Neddämpad tillvaro i en grym omvärld

Tack och lov, bara de gamla dör – tänker jag att de tänker – alltså inte vi!

Opinion 25.7.2020

LEDARE: Svett och tårar för de kommunala beslutsfattarna

Kommunalvalet som hålls i vår handlar sannolikt i första hand om att få ordning på ekonomin. Valet blir även ett mellanbetyg för Sanna Marins kvintett.

Opinion 19.7.2020

ESSÄ: Denna ständiga andliga isolering

De här funderingarna i coronatider handlar om hur vi ständigt måste tänka om  fastän vi inte tänker på det.

Opinion 18.7.2020

LEDARE: Offerkoftan värmer på café

LEDARE Föreställ dig att det på en lapp utanför ett äldreboende hade stått: ”Sanna Marin vill inte att du hälsar på här.”

Opinion 16.7.2020

LEDARE: Staden vid fel ände av stickspåret

LEDARE Bennäs tågstation finns inte längre, men tågstationen finns kvar i Bennäs. Det här vet snart bara de som känner till regionen.

Opinion 14.7.2020

DEBATT: Vi måste göra kultur där vi står

Jag köper inte att det inte går. Vi har musiker som behöver få jobba. Ofta handlar det om små medel som kan ge liv åt en hel stad, en hel by.

Opinion 12.7.2020

ESSÄ: När vårdhemmen stängdes

Till min stora sorg fick jag en känsla av att min hustru inte längre känner igen mig. Om det faktiskt är så får framtiden utvisa.

Opinion 11.7.2020

LEDARE: E-handel lägger stad och landsbygd på samma linje

Det digitala får avstånden att krympa. Konkurrensen på nätet är tuff men samtidigt finns här samma möjligheter för ett företag som finns utanför stan.

Opinion 9.7.2020

DEBATT: Bygg inte på finaste platsen

Får en etablering fotfäste här i dag, då finns det flera som kommer efter. Och då får vi aldrig tillbaka det vi har nu.

Opinion 7.7.2020

LEDARE: En igloo gör väl ändå ingen sommar?

JAKOBSTAD Jakobstadsbor har ofta ett passionerat förhållande till Fäboda men ett reflexmässigt nej till all förändring är ändå inget bra utgångsläge.

Opinion 5.7.2020

ESSÄ: Vågar vi se in i de äldres ögon, och i vårdarnas?

Vårdarna förtjänar en anständig ersättning för och en genuin uppskattning av sitt arbete. Liksom optimala och flexibla arbetstider, skriver Thomas Brunell.

Opinion 30.6.2020

DEBATT: Landskapet Österbotten är dysfunktionellt

Ingen planering tar, trots otaliga utredningar, fasta på den gemensamma dynamiken i Jakobstads/Karleby-regionen, skriver Henrik Huhta.

Från läsarna
Emilie Jäntti, förbundsordförande
Matti Bertlin, Nykarleby
Stefan Anderson, Karleby
Kjell Skoglund, VD för Finsk-svenska handelskammaren
Märta Lybäck, Kronoby
Veli-Matti Raappana, fastighetschef, Karleby kyrkliga samfällighet
Leif Smedjebacka, Karleby
Nils-Anders Granvik, Terjärv
Peter Östman, riksdagsledamot, KD
Christian Tikkanen, kökschef, Norge
Marjo Uotila, grundare av föreningen INTBAU Finland, grundare av facebook-gruppen Arkkitehtuurikapina, ledamot i den svenska föreningen Arkitekturupproret, Sigvald Freylander, ordförande i den svenska föreningen Arkitekturupproret
Malin Åminne, fullmäktigeledamot (SFP) i Kronoby, Adam Näse, första ersättare i fullmäktige (SFP) i Kronoby
Elisabeth Hagström, Nedervetil
Mikael von Konow, Terjärv
Stefan Anderson, läkare, fullmäktigeledamot (SFP) i Karleby
Visa fler