Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

17.7.2019

En dag framåt

Myran II ny serieledare efter seger mot Reima

Myran II slog Reima borta med 2–0 och är ny serieledare i division 6 MÖ-distriktet i fotboll efter tio spelade matcher, tre poäng före K-Pallo. Reima ...

Nyhetsbild

WHO: Ebolautbrott ett internationellt nödläge

Världshälsoorganisationen, (WHO), klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa och Uganda som ett internationellt nödläge. Detta efter att ett nytt fall av ebola har upptäckts i Uganda.

KPS II tog hem mötet med PUF på Santahaka 1, Kokkola

KPS II tog till slut hem segern mot PUF i matchen hemma på Santahaka 1, Kokkola på onsdagen. Matchen i division 6 MÖ-distriktet i fotboll slutade 3–2....

Roys ruta: Myran II slog Reima

FOTBOLL Sent mål avgjorde i Karleby

Nyhetsbild

GBK fick nöja sig med oavgjort – tillställningen fick beröm av gästerna

FOTBOLL GBK-tränaren Chris Corcoran var inte alls nöjd efter matchen mot PK-37.

Nyhetsbild

Ännu ett starkt formbesked av Richardsson – vassa tider av häcklöparna

FRIIDROTT Camilla Richardsson gjorde sitt första lopp för säsongen på 5000 meter. Då passade hon på att putsa personbästat med kolossal marginal.

Nyhetsbild

Krigets sänkta skepp kan läcka tusentals ton olja i Östersjön – Nu utreds de värsta riskvraken

Att avlägsna olja kan bli dyrt – att låta bli kan bli ännu dyrare.

Nyhetsbild

HS: VR:s byte av städserviceföretag ledde till smutsiga vagnar

Många har på senare tid klagat på smutsiga utrymmen i VR:s tåg. Smutsen beror på ett byte till ett billigare städserviceföretag, skriver Helsingin Sanomat.

Nyhetsbild

Ett år sedan Världsarvsporten öppnade – korsholmarna uppmanas satsa på turismföretag

KORSHOLM Allt fler turister besöker Världsarvsporten i Korsholm som öppnade förra sommaren. Men under vinterhalvåret lyser besökarna med sin frånvaro. Nu vill man att fler lokala företagare satsar på turismen, även vintertid.

Nyhetsbild

Nathalie Blomqvist väljer 3000 meter i EM: "Jag har större chanser"

FRIIDROTT Ända in i det sista tvekade Nathalie Blomqvist, 18, om hon skulle springa 1500 eller 3000 meter i junior-EM. Valet föll på den mer obekanta sträckan.

Nyhetsbild

Miljoner indier drabbade av översvämningar

Monsunregn har gjort att miljoner människor blivit strandsatta i nordöstra Indien på grund av översvämningar. Nu växer oron för att förråden av mat och vatten inte ska räcka.

Nyhetsbild

Sisu sprider glädje i Karleby – kompishundar som piggar upp vardagen

En kompishund sprider glädje bland barn och äldre. I Mellersta Österbottens kenneldistrikt finns kompishundgrupper i Karleby och Ylivieska.

Nyhetsbild

Trippier klar för Atlético

FOTBOLL Efter fyra år i Tottenham flyttar Kieran Trippier till Spanien.

Nyhetsbild

En person dömdes i Ukraina efter nedskjutning av plan

En person som ska ha fraktat den robot som användes för att skjuta ned ett malaysiskt flygplan i östra Ukraina 2014 greps och dömdes för två år sedan, uppger en talesperson för den ukrainska säkerhetstjänsten.

Nyhetsbild

Terrormisstänkt gripen i Storbritannien

En man som misstänks för att ha varit delaktig i bombdådet i Manchester Arena i maj 2017 har lämnats ut från Libyen till Storbritannien.

Nyhetsbild

Kongressen röstar om riksrätt mot Trump

Representanthuset ska rösta om en resolution om att ställa president Donald Trump inför riksrätt. Det är första gången ledamöterna i kongressen tar ställning till den omtvistade frågan.

Nyhetsbild

Åländska Joho Pyro vann fyrverkeritävling i Vietnam

Ungefär 20 miljoner kunde följa showen via den största tv-kanalen i Vietnam. Det här var stort för ett litet finländskt lag, säger Kenneth Forsström, en av lagmedlemmarna i Joho Pyro.

Nyhetsbild

"Centern behöver en ordförande som kan samla partiet"

Gjorde Centern sitt livs största misstag när de gick med i regeringen? Det är frågan på många väljares läppar, om man får tolka panelen som samlades under Centerns partidagsprogram på Finlandsarenan i Björneborg.

Nyhetsbild

Villa, vänner och Kokkola Cup– så kopplar Kim Lehmus av i sin hemstad

För åtta år sedan hittade Kim Lehmus ett nytt hem i Winterthur nära Zürich i Schweiz. Men Karleby känns ändå som hemma på riktigt för honom.

Nyhetsbild

Intensiv period väntar för Jaro – nytt mittfält i Tammerfors

FOTBOLL De kommande tio dagarna står nio poäng på spel för Jaro. Om inte drömmen om en kvalplats ska punkteras krävs full pott.

Nyhetsbild

Klart: Akademitränaren får ansvar i VPS

FOTBOLL Portugisen André Lourenço tar plats i ligalagets tränarteam. Han vill bland annat förbättra försvarsspelet.

Nyhetsbild

Oskar Osala fokuserar på golf i stället för ishockey: "Jag har alltid varit kär i golfen"

GOLF Ishockeyproffset Oskar Osala är en av de som deltar i golf-FM i Vasa. Golfen håller på att bli viktigare än ishockeyn för honom.

Nyhetsbild

Torvalds nöjd över att en ordförande till EU-kommissionen har valts – "Kommer klara det bra”

Ursula von der Leyen leder EU-kommissionen. Europaparlamentarikern Nils Torvalds (SFP) tror att hon kommer göra ett bra jobb och tycker det var hög tid att en kvinnlig ordförande valdes. Jutta Urpilainen (SDP) håller med.

Yle: Irak förtydligar uppgifterna om deporterade barn – missförstånd kring tisdagens pressmeddelande

Iraks utrikesministerium har förtydligat sina uppgifter om de finländska barn som deporterats från landet. Enligt dem handlar det om två minderåriga barn som deporterats år 2017, skriver Yle.

Nyhetsbild

Olycksplanet bärgat utanför Umeå

Flygplanet som på söndagen störtade utanför Umeå har bärgats. Planet och lösa delar ska nu transporteras till Strängnäs för undersökningar.

Nyhetsbild

Lagandan nyckeln då Terjärvföretagare bygger ny hall

En känsla för hemorten var den drivande kraften då en grupp Terjärvföretagare bestämde sig för att bygga en ny hall på talko.

Nyhetsbild

Nej till skyddsjakt på varg i Pörtom: "De erbjöd oss ett vargstängsel"

Pälsfarmarna i Pörtom får inget tillstånd för skyddsjakt på varg. Viltcentralens motivering är att pälsfarmen inte gjort tillräckligt för att skydda sig från vargangrepp.

Nyhetsbild

Finlands historia blir en komediserie – sänds på tv nästa år

I början av nästa år ska tv-tittarna få ta del av landets historia så som den aldrig berättats förut. I den nya, finlandssvenska tv-serien Finlands historia kombineras hejvilt fakta med fiktion och humor med historia.

Nyhetsbild

Algblomning förstörde Muminparets sommar – samlar nu miljon i räddningsaktion

Moomin Characters lånar ut sitt Mumintroll och donerar pengar till en insamlingskampanj. Målet: Att stoppa övergödningen av Östersjön.

Nyhetsbild

Kristdemokraterna vill hålla småbarnen hemma

Valfrihet i hemmet, ett utvidgat hemvårdsstöd, en familjeledighetsreform och en babytusing. Med de här medlen ska nativiteten höjas i Finland, säger Kristdemokraterna under sitt partidagsprogram på Finlandsarenan i Björneborg.

Nyhetsbild

Berner uppgav inte all anknytning till fastighetsbranschen

Kauppalehti uppger att ex-minister Anne Berner endast uppgav en del av sina åtaganden i fastighetsbranschen då hon började som trafik- och kommunikationsminister.

Nyhetsbild

Inget genombrott i Sport för unga backen – flyttar norrut

ISHOCKEY Efter gångna säsong har det blivit stora förändringar i Sports försvar. Toivo Pennanen är en av backarna som inte fortsätter i Vasa, och nu har han hittat ny klubbadress.

Nyhetsbild

Viktigt steg mot demokrati i Sudan

Sudans militärjunta och landets proteströrelse har undertecknat ett avtal som är en del av den överenskommelse som nåddes mellan parterna nyligen. Nu är det klart hur övergången till ett civilt styre ska se ut.

Nyhetsbild

Huthirebeller: Vi attackerade flygplats i Saudiarabien

Huthirebellerna säger sig ha attackerat flygplatsen i Jizan i sydvästra Saudiarabien och uppger att attacken störde verksamheten där.

Nyhetsbild

Turkiska diplomater dödade i Irak

Tre turkiska diplomater har skjutits till döds i skottlossning i staden Erbil i norra Irak, säger kurdiska säkerhetskällor till Reuters.

Nyhetsbild

Professor: "Ras-tema genom Trumps karriär"

Trumps tweetar om de fyra demokratkvinnorna faller in i ett återkommande mönster. – Det finns ett ras-tema som går igen genom hans karriär, både som affärsman och politiker, säger Erik Åsard, professor emeritus vid Uppsala universitet.

Nyhetsbild

Nytt fall av ebola i Uganda

Ett nytt fall av ebola har upptäckts i Uganda, enligt Världshälsoorganisationen (WHO).

Arg i dag...

... är en Kyrkostrandsbo.

Nyhetsbild

Sex personer har drunknat i juli

Hittills har sex personer drunknat i juli. Förra året drunknade 14 personer under samma period, uppger Finlands simundervisnings- och livräddningsförbund.

Nyhetsbild

Flicklaget som vill lyfta fotbollen i Indien: "Det är svårare för oss tjejer"

FOTBOLL Att vara tjej och spela fotboll i delstaten Nagaland i Indien kan vara svårt. Sällan får spelarna stödet från föräldrarna och det finns ingen serie att spela i.

Nyhetsbild

Steve Bruce tar över Newcastle: "Mitt lag sedan jag var ung"

FOTBOLL Steve Bruce har utsetts till ny tränare för Premier League-laget Newcastle.

Nyhetsbild

Över 55 000 fans såg Metallicas konsert – Marika från Vörå: "Konserten var magisk"

Metallica är på världsturné och slog publikrekord i Tavastehus i går. Det var också den största konserten Metallica hittills gett i Finland.

Nyhetsbild

Kinesiska laget anlände - "äntligen är vi här"

FOTBOLL I fem års tid planerade Yan Lan att komma med ett lag till Kokkola-Cup. Nu blev drömmen sann.

Nyhetsbild

Snart kan Telenor lägga bud på Virias och JNT:s aktier i DNA

Europeiska kommissionen meddelade i början av veckan att norska Telenor får köpa majoriteten av DNA. Nu ska ännu finländska konkurrensmyndigheter godkänna affären.

Nyhetsbild

Solskjär vill bygga laget kring Pogba

FOTBOLL Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjär säger att han vill fortsätta att bygga sitt lag runt mittfältaren Paul Pogba, trots ihärdiga rykten om en flytt för fransmannen.

Ryskt statligt plan misstänks ha kränkt det finländska luftrummet

Kränkningen varade i två minuter och planet kom ungefär en kilometer in på finländskt luftrum.

Nyhetsbild

Flygplansolyckan i Umeå: Fortsatt letande efter vrakdelar

I dag fortsätter sökandet efter delar från flygplanet som störtade utanför Umeå i söndags. Man fortsätter också identifiera de omkomna.

Nyhetsbild

Island planterar tillbaka skogen som vikingarna högg ner

Island anses vara det land i Europa med minst skog. Innan vikingarna kom fanns lummiga skogar på ön – något som myndigheterna nu försöker plantera tillbaka.

Nyhetsbild

Sämre vattenkvalitet i Jakobstadsnejden – "klassificeringen ändrar i negativ riktning"

JAKOBSTAD Under de senaste åren har mätningar i havsområdet visat att vattenkvaliteten i Jakobstads närhet är acceptabel eller dålig. Nu klassas vattenkvaliteten ner ett steg.

Nyhetsbild

Hon är en av de artister som sålt flest skivor i Finland: "Jag kan inte föreställa mig att någonsin sluta skriva låtar"

KARLEBY Maija Vilkkumaa har länge drömt om att få spela på kulturcaféet Saha i Karleby. Nu går drömmen i uppfyllelse.

Nyhetsbild

Envall och Johansson höll bra fart på löparbanan

FRIIDROTT Filiph Johansson underskred för första gången 11 sekunder på 100 meter i tisdags. Samtidigt noterades Christoffer Envall för personligt årsbästa på sträckan.

Nyhetsbild

Ny ÅA-forskning visar: Velande väljare valde ändå SDP för att mota Sannfinländarna

Av de som pendlade mellan SDP och ett annat parti inför vårens riksdagsval valde de flesta slutligen SDP. Sannfinländarnas starka valspurt tros vara förklaringen.

Nyhetsbild

Finnair börjar flyga till Pekings nya flygfält

Flygbolaget Finnairs passagerarvolym steg med 13,1 procent, men det jämförbara rörelseresultatet sjönk från fjolårets 59,1 till 47,2 miljoner euro. Bränslekostnaderna ökade med hela 24,2 procent.

Nyhetsbild

Chris Kläfford skördar nya framgångar i USA

Den svenska artisten och "Idol"-vinnaren fortsätter att övertyga juryn i amerikanska programmet "America´s got talent".

Nyhetsbild

Ericsson nådde inte riktigt upp till förväntningarna

Det svenska telekombolaget Ericsson nådde inte riktigt upp till resultatförväntningarna under det andra kvartalet. Investeringarna i 5G gav högre försäljning och omsättning.

Nyhetsbild

Nya siffror: Flest registrerade föreningar i Norra Österbotten och i Nyland

Flest föreningar finns i Nyland, nästan 23 000 stycken. På andra plats finns Norra Österbotten med 18 000 föreningar.

Nyhetsbild

Man dog i frontalkrock i Uleåborg

En personbil svängd av okänd anledning över på motsatt fil och frontalkrockade med en långtradare.

Nyhetsbild

Kanadensare möter européer i österbottniska åar – vem segrar?

Jakobstadsregionen har länge varit bäverfritt bortsett från en engångsföreteelse 2016. Men läget kan förändras inom de kommande åren.

Nyhetsbild

I dag har Finland varit republik i hundra år

Republikens bemärkelsedag firas med allmän flaggdag.

Nyhetsbild

Ordningsvakter efterlyses inför Jakobs Dagar – för en tryggare upplevelse

Jakobstad Jakobstad uppskattas få omkring 90 000 besökare under Jakobs Dagarna. Stämningen och upplevelsen tryggas med hjälp av ordningsvakter.

Nyhetsbild

Studie: Menskoppen kan förändra många flickors liv

En billigare menskopp håller i tio år och kostar ungefär som tolv tamponger. Därför kan menskoppen förändra livet för många av världens flickor.

Nyhetsbild

Båtolycka förbryllar i Larsmo – skedde i kommunens roddbåt

Den båtolycka som skedde på söndag kväll intill Köpmanholmen i Larsmo, där tre vuxna och en tvååring föll i vattnet, skedde i en av de roddbåtar som kommunen lånar ut till dem som ror till Köpmanholmen.

DEBATT: Gör om, gör rätt i Hedboärendet

Social- och hälsovårdsnämnden för Pedersöre och Jakobstad har beslutat att avtalet med seniorboendet Hedbo r.f. sägs upp och att social-och hälsovårdsverket övertar hela verksamheten i egen regi fr.o.m. 1.9.2019.

Nyhetsbild

LEDAREN: Utsikterna i fokus när börsbolagen rapporterar

Närmare 20 finländska börsbolag har redan meddelat att de justerar sina ekonomiska prognoser för 2019. De flesta tvingas sänka förväntningarna. Nya resultatvarningar att vänta.