Opinion

Mest läst senaste veckan

Opinion

Opinion 29.11.2020

DEBATT: Corona-Sverige och killen med Tintinfrisyren

Vi tvättade händerna, nös i armvecken och höll avstånd. Ändå fortsatte folk att dö, skriver Kristina Bosson i en personlig betraktelse.

Opinion 24.11.2020

DEBATT: Ät vild, läcker, närfångad fisk

Om vi följer fem steg skulle så småningom efterfrågan på odlad fisk tyna bort och med den också fiskodlingarna, skriver Rune Back.

Opinion 21.11.2020

DEBATT: Ska vi idka mat- eller miljöpolitik?

Kustfiskarna och fiskodlarna är berättigade att få en bättre utdelning för att skapa sig mervärde i ett hårt konkurrensläge i dagens matmarknad, skriver Kari Ranta-aho.

Opinion 20.11.2020

RECENSION: Var Eugen Schauman terrorist?

Forskaren Leena Malkki är på jakt efter terrorismens väsen i en ny bok som är nominerad till Faktafinlandiapriset.

 

Opinion 17.11.2020

DEBATT: Vindkraften är gökungen

Utan kärnkraft, vattenkraft och kraftvärme – i nämnd ordning – skulle vindkraft överhuvudtaget inte kunna tas in i systemet, skriver Svenolof Karlsson.

Opinion 6.11.2020

DEBATT: Svenskan – nyckeln till Norden

Det är oroväckande att nordiska frågor inte längre väcker passioner. Finland har mest att förlora om samhörigheten försvagas, skriver Kjell Skoglund.

Opinion 31.10.2020

DEBATT: Gemenskap skapar fria individer

Frihet från något, så kallad negativ frihet, verkar inte vara rätt väg att gå, skriver Roger Nylund med anledning av de protester som blossat upp i Mellaneuropa mot nya covid-19-restriktioner.

Opinion 29.10.2020

DEBATT: Vem kan hjälpa elever med neuropsykiatriska symptom?

Ju tidigare barnen med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar får hjälp, desto bättre för alla, skriver Nina Thodén.

Opinion 28.10.2020

RECENSION: Hur Jussi Halla-aho blev Jussi Halla-aho

Lauri Nurmi klär i sin biografi av Jussi Halla-Aho hans korrekta mask. Sannfinländaren har finlandssvenska rötter

Från läsarna
Erkki Salmu, Pro Pietarsaari- Jakobstad
Jan-Erik Frostdahl, Nykarleby
Sture Riissanen, f.d. politiker, Helsingfors
Jorma Malinen, f.d. överkonstapel, Nykarleby
Thomas Enroth, kompositör och musiker, Jakobstad
Anneli Ekholm, Purmo
Steven Frostdahl (SFP), Nykarleby
Psykosociala förbundet rf, genom Christer Rönnlund, ordförande och Bodil Viitanen, verksamhetsledare
Kristdemokraterna/styrelsen för Österbottens krets genom Anita Viik-Ingvesgård, styrelsemedlem
Eirik Granqvist, Borgå
Håkan Forss, Jakobstad
Visa fler