En omsättning på 345,4 miljoner euro och ett rörelseresultat på 3,5 miljoner euro.

Koncernen Atria har startat året bättre än väntat. Atrias vd Juha Gröhn konstaterar att det första kvartalet av tradition brukar vara svagare.

– Efterfrågan på de produktgrupper vi representerar brukar vara svagast under årets första kvartal. Tyngdpunkten i försäljningen är på de produkter med den lägsta lönsamheten. Så mot den bakgrunden har vi anledning att vara nöjda med omsättningen och rörelseresultatet.


Han säger att speciellt i Finland har året börjat bra. Atria Finland omsatte 245,6 miljoner euro, en klar förbättring jämfört med i fjol. Även rörelseresultatet steg, från fjolårets 4,1 till 6,7 miljoner euro.

Däremot tappade Atria i Sverige. Omsättningen sjönk från fjolårets 72,6 miljoner till 69,6 miljoner euro och rörelseresultatet hamnade på minus 3,2 miljoner euro.

Juha Gröhn säger att Atria i Ryssland och i Sverige visar förlust. I Ryssland var rörelseresultatet minus 1,7 miljoner euro i fjol, nu 0,6 miljoner.

– Resultatet har klart förbättrats i Ryssland och i Sverige påverkades resultatet av högre råvarupriser och svagare utveckling på fjäderfämarknaden. Vi hade också en del kostnader som hänför sig till de omstruktureringar vi gjort. Såväl svenska kronan som ryska rubeln har försvagats, vilket påverkat priset på de råvaror vi importerat till länderna.

Gröhn bedömer att Atria gör ett bättre resultat i år jämfört med i fjol.