|

Detta gäller för dig som Nextjet-kund

NyhetsbildZoom
Har du köpt flygbiljetten på kreditkort kan du vända dig till din bank för att göra en så kalla kortretur. Foto: Jonas Brunnström
Nextjet har ansökt om konkurs och samtliga flyg är inställda – det här kan du som kund göra om du drabbats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Har du köpt flygbiljetten på kreditkort kan du vända dig till din bank för att göra en så kalla kortretur, säger Gustav Sandgren, på Konsumentverkets tjänst Hallå konsument.

– Tyvärr kan det dock bli krångligt att få tillbaka pengarna.

En kortretur är endast möjlig om köpet gjorts på kreditkort. Om man betalat med vanligt betalkort, eller på något annat sätt, kan man istället försöka kolla på sin hemförsäkring.

– Vissa hemförsäkringar har skydd mot konkurser men långt ifrån alla, säger Gustav Sandgren.

I vissa fall kan man ju också ha köpt en separat försäkring när man köpte flygresan som kanske gäller nu.

Om man inte kan få tillbaka sina pengar på något av dessa sätt kan man vända sig till konkursförvaltaren när en sådan utses och kräva pengar ur konkursboet. Det kan dock ta flera år.

– Sen är det också så att konsumentfodringar tyvärr brukar hamna ganska långt ner på prioriteringslistan, säger Gustav Sandgren.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan