57 nya coronafall men också många vaccinationer

Förra veckan togs 1 389 coronatest inom Soite. Andelen positiva test var 4,1 procent. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Förra veckan togs 1 389 coronatest inom Soite. Andelen positiva test var 4,1 procent.

Förra veckan konstaterades 57 nya coronafall inom Soites område. Veckan innan konstaterades 41 fall. Men vaccinationsivern har också stigit.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bland de 57 nya coronasmittade finns mestadels personer i åldern 10-19 som är ovaccinerade eller endast har fått första dosen coronavaccin. De flesta har smittats inom familjen, därför var 45 procent av de nyligen smittade redan i karantän.

 

Förra veckan togs sammanlagt 1 389 coronatest och andelen positiva test har ökat till 4,1 procent. Smittspårningen lyckas i 85 procent av fallen.

Också incidenstalet har förstås ökat och är nu på 127, jämfört med 83 för en vecka sedan. Exponeringslistan har också uppdaterats.

Däremot har behovet av sjukhusvård för corona minskat något. För tillfället vårdas sex personer på Mellersta Österbottens sjukhus på grund av coronasmitta.


Men också vaccinationerna ökar och takten steg märkbart förra veckan. Inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt har man nu i princip nått den nationella målsättningen på 80 procent, om man räknar med de som fått en dos vaccin och sedan smittats med coronaviruset och därmed fått immunitet.

Av invånare i distriktet över 12 år har nu 85,5 procent fått första dosen och 77,1 procent har fått andra dosen.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan