130 nya coronafall inom Soite – incidensen stiger men också vaccineringsgraden

Soite bokförde hela 130 nya coronafall under förra veckan. Zoom
Foto: Arkiv/ Jonas Brunnström

Soite bokförde hela 130 nya coronafall under förra veckan.

Coronafallen bara ökar inom Soite. Men andelen dubbelvaccinerade har nu stigit till 69,5 procent – eller 81,3 procent om man räknar med alla över 12 år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förra veckan bekräftades 130 nya fall av covid-19 inom Soites område. Veckan innan var de nya fallen 112. Det innebär att incidenstalet stigit ytterligare från 269 till 313.

 

Medelåldern bland de nu smittade är 27 år. Smittspårningen som har rusning på grund av de många coronafallen lyckas för tillfället spåra smittan i 82 procent av fallen. Listan över exponerade platser har uppdaterats.

Förra veckan togs ungefär 2 000 coronatest, lika många som veckan innan. Andelen positiva test har stigit till 6,4 procent.
Annons
Tre personer vårdas för tillfället för covid-19 på Mellersta Österbottens centralsjukhus. Förra veckan var coronapatienterna sex stycken, men ingen har avlidit av covid-19 under den senaste veckan.

Soite har också uppdaterat statistiken över coronavaccinationerna. Nu har 81,3 procent av de över 12-åriga invånarna i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt fått två doser. Av hela befolkningen i regionen har 75 procent fått första vaccindosen och 69,5 procent har fått båda doserna.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan