Över 100 nya coronafall inom Soite i går – två coronapatienter på Möcs

Antalet coronafall inom Soites område fortsätter stiga. Men den regionala myndighetsgruppen bedömer att riskgrupper och äldre som tagit coronavaccin ändå har ett gott skydd mot att insjukna allvarligt. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Antalet coronafall inom Soites område fortsätter stiga. Men den regionala myndighetsgruppen bedömer att riskgrupper och äldre som tagit coronavaccin ändå har ett gott skydd mot att insjukna allvarligt.

Coronaläget är fortfarande allvarligt och incidenstalet fortsätter stiga. I går bekräftades 108 nya coronafall. Soite hoppas på strängare regler inom kort.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronasmittan fortsätter sprida sig inom Soites område och incidenstalet klättrar nu från 864 i måndags till 950. Under tisdagen bekräftades 108 nya coronafall inom Mellersta Österbotten och Kronoby.

Den regionala myndighetsgruppen bedömer att riskgrupper och äldre som tagit coronavaccin ändå har ett gott skydd mot att insjukna allvarligt. För tillfället vårdas två coronapatienter på Mellersta Österbottens centralsjukhus och ingendera behöver intensivvård.

Det är fortfarande främst barn, unga och personer i arbetsför ålder som smittas. Av de som smittats förra veckan var 92 procent under 60 år.


Soites område är fortfarande i spridningsfasen och de regionala rekommendationerna och restriktionerna fortsätter. Alla rekommendationer och restriktioner finns listade på Soites webbplats.

Annons

Myndighetsgruppen har redan länge önskat att regionförvaltningsverket inför en gräns på maximalt 10 personer för allmänna tillställningar. I dag är gränsen 20 personer, men enligt myndighetsgruppen lär regionförvaltningsverket uppdatera sina restriktioner inom kort.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan